Vægttab og søvn

Vægttab og søvn

Når man er i gang med et vægttab, vil man som ofte have stor fokus på kost og træning, hvilket man også bør. Men mange glemmer fejlagtigt at medtage søvn i ligningen, og det kan medvirke til, at man ikke får det optimale ud af en streng diæt og hård træning.

Hvis man ligger i søvnunderskud, vil det påvirke dine muligheder for at nå dit ønskede resultat negativt.

Søvnunderskud påvirker din appetit igennem hormoner. Kort fortalt vil din krop, ved for lidt søvn, forsøge at kompensere for den manglende energi ved at indtage flere kalorier. Det samme mangel på overskud gør det ligeledes sværere at træffe de fornuftige beslutninger.

Det vil også blive sværere at finde overskud til at komme ud og træne, og generelt vil sofaen trække mere end motion, hvis kroppen og sindet er træt og udmattet.

Hvis du forsømmer din søvn, vil du altså ende op med en ekstremt dårlig kombination af at være sulten, træt og mangle overskud, som er rigtigt dårlige forudsætninger for at gennemføre et vægttab.

Sådan opnår du en bedre og mere kontinuerlig søvn


 - Undgå at drikke kaffe efter kl 17. Selvom du ikke længere kan mærke kaffens effekt, vil koffeinen stadig kunne påvirke din søvn negativt.


 - Undgå så vidt muligt for meget brød og pasta til aftensmad. Den store mængde af kulhydrater sætter din fordøjelse og krop på arbejde, når den burde restituere.


 - Alt efter hvordan dine arbejdstider og døgnrytme ser ud, er det vigtigt at gå i seng på det samme tidspunkt og stå op på det samme tidspunkt, hver dag. Efter lidt tid vil du også have meget nemmere ved at falde i søvn, hvis din krop ved, hvornår det er tid til at sove.


 - Den gode gamle sang. Sluk for alle skærme en times tid før sengetid. Selvom det føltes afslappende og afkoblende at ligge den sidste time og se et afsnit af din yndlingsserie, vil din hjerne blive meget mere afslappet og søvnig af en times læsning.


 - Undgå at drikke for meget vand og andre væsker, inden du skal sove, så undgår du at få forstyrret din søvn over, at blæren trykker.

Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt
De fleste trendy diæter indeholder en liste med madvarer, man ikke må nærme sig, hvilket kan være alt fra bønner til fuldkorn o…
Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven
Fedt omkring maven og torsoen, også kaldet “øl-mave”, er ikke alene en kosmetologisk gene. Det kan også udgøre en reel…
Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund
Alkohol kan være sundt for sjælen. Mange videnskabelige undersøgelser viser også, at et glas vin eller øl om dagen kan have pos…
Sådan kan du gå dig slank Sådan kan du gå dig slank
Der er mange alternativer, når man vil cutte nogle af de ekstra kilo af på sidebenene. En af de nemmeste og mest behagelige me…
Er det sundt at skippe morgenmaden? Er det sundt at skippe morgenmaden?
Mange er af den opfattelse, at dem, der konsekvent spiser en sund og nærende morgenmad, er mindre tilbøjelige til at være overv…
5 typiske fejl ved vægttab 5 typiske fejl ved vægttab
At tabe sig kræver ikke blot, at man tilsidesætter tid og overskud til at træne. Det kræver også, at man foretager nogle gode o…