Vægttab og søvn

Vægttab og søvn

Når man er i gang med et vægttab, vil man som ofte have stor fokus på kost og træning, hvilket man også bør. Men mange glemmer fejlagtigt at medtage søvn i ligningen, og det kan medvirke til, at man ikke får det optimale ud af en streng diæt og hård træning.

Hvis man ligger i søvnunderskud, vil det påvirke dine muligheder for at nå dit ønskede resultat negativt.

Søvnunderskud påvirker din appetit igennem hormoner. Kort fortalt vil din krop, ved for lidt søvn, forsøge at kompensere for den manglende energi ved at indtage flere kalorier. Det samme mangel på overskud gør det ligeledes sværere at træffe de fornuftige beslutninger.

Det vil også blive sværere at finde overskud til at komme ud og træne, og generelt vil sofaen trække mere end motion, hvis kroppen og sindet er træt og udmattet.

Hvis du forsømmer din søvn, vil du altså ende op med en ekstremt dårlig kombination af at være sulten, træt og mangle overskud, som er rigtigt dårlige forudsætninger for at gennemføre et vægttab.

Sådan opnår du en bedre og mere kontinuerlig søvn


 - Undgå at drikke kaffe efter kl 17. Selvom du ikke længere kan mærke kaffens effekt, vil koffeinen stadig kunne påvirke din søvn negativt.


 - Undgå så vidt muligt for meget brød og pasta til aftensmad. Den store mængde af kulhydrater sætter din fordøjelse og krop på arbejde, når den burde restituere.


 - Alt efter hvordan dine arbejdstider og døgnrytme ser ud, er det vigtigt at gå i seng på det samme tidspunkt og stå op på det samme tidspunkt, hver dag. Efter lidt tid vil du også have meget nemmere ved at falde i søvn, hvis din krop ved, hvornår det er tid til at sove.


 - Den gode gamle sang. Sluk for alle skærme en times tid før sengetid. Selvom det føltes afslappende og afkoblende at ligge den sidste time og se et afsnit af din yndlingsserie, vil din hjerne blive meget mere afslappet og søvnig af en times læsning.


 - Undgå at drikke for meget vand og andre væsker, inden du skal sove, så undgår du at få forstyrret din søvn over, at blæren trykker.

Spis dig slank i sandwiches Spis dig slank i sandwiches
I forbindelse med et vægttab kan det være en stor udfordring at lave mad, der både er velsmagende og spændende. Især, hvis man …
Derfor er sunde snacks vigtige Derfor er sunde snacks vigtige
Mange mennesker, der ønsker at gå ned i vægt, vælger helt at fravælge mellemmåltider og snacks for at skære ned på kalorierne. …
3 tips til at få en flad mave 3 tips til at få en flad mave
Døjer du med lidt for meget spæk på sidebenene, så er du kommet til det helt rette sted. Vi giver dig nemlig tre tips t…
Øges ens forbrænding, når man har menstruation? Øges ens forbrænding, når man har menstruation?
Der florerer rygter om, at ens forbrænding forøges, når man har menstruation. Er dette et sejlivet rygte, eller er der …
Hvor lang tid tager det at forbrænde ens yndlingssnacks? Hvor lang tid tager det at forbrænde ens yndlingssnacks?
Der er stor forskel på, hvor lang tid det tager at forbrænde madvarer, og du vil sikkert blive chokeret over, hvor lang…
Er dit mavefedt farligt? Er dit mavefedt farligt?
Selvom man er slank, kan man godt bære rundt på skadeligt mavefedt. Siddet fedtet omkring ens indvolde, er det kritisk.…