lowcut.dk

Taber Man Sig Af Styrketræning? Et Af Livets Store Spørgsmål

Billede: Canva.com
Udgivet d. 20.05.2020
Skrevet af: Redaktion

Det korte svar er ja, du taber dig af styrketræning. Man forbrænder kalorier i alle døgnets 24 timer, men kalorieforbrændingen er nødvendigvis ikke på sit højeste, hvis man er nede at løfte tunge vægte i et fitness center.

Måden hvorpå du taber dig er, at du skal forbrænde flere kalorier end du skal indtage. Når man styrketræning bliver man meget sulten, og når man stresser musklerne og spiser meget opbygger man muskler, som også vejer ekstra. Derfor er styrketræning ikke altid forbundet med, at man skal tabe sig.

Det er hovedpointen med at styrketræne

Det vigtigste du skal have i mente, når du styrketræner er din sundhed. Der er utrolig mange sundhedsfordele ved at styrketræne, og man kan sagtens bruge styrketræne til at tabe sig med.

Det er dog ikke nødvendigvis mere effektivt at styrketræne for dit vægttab, hvor man ofte vil dy til cardio og intervaltræning, men det bedste resultat kommer altså, hvis man mixer sine træningsformer. Det hele kommer dog an på dine målsætninger med træningen.

Du forbrænder også flere kalorier, når du ikke træner

Har du haft fokus på styrketræning, så forbrænder store muskler generelt mere i dagligdagen. Du skal heller ikke undervurdere, at selvom du ikke forbrænder overdrevet mange kalorier mens du styrketræner, så øger det altså din forbrænding længe efter du er færdig med dit træningspas.

Når du taber dig mister du muskelmasse

Noget der kan være frustrerende for nogle der prøver at tabe sig er, at de mister også noget af deres muskelmasse. Hvis du styrketræner mens du taber dig, kan du altså undgå, at du mister noget af denne muskelmasse, mens du stadig taber dig i forhold til fedtprocenten.

Du bør holde øje med din fedtprocent i stedet for vægten

Fedt er en vigtig og naturlig del af vores krop, og vores kropsfedt tjener mange vigtige formål. Grundet livets mange fristelser og usunde fødevare og for lidt motion, lider mange dog af overvægt og en alt for høj fedtprocent.

Fedtprocenten er et målet for, hvor meget fedt du har på kroppen. Her er dog stor forskel på, hvad normalen er for mænd, kvinder, alder og individer.

Kvinder har generelt mere fedt på kroppen end mænd, og fedtprocenten er generelt også stigende med alderen medmindre man hedder Cristiano Ronaldo eller træner overdrevet meget.

Det er dog en god idé at kigge mere efter en sund fedtprocent, og derfor synes vi, at det er en god idé at styrketræne på samme tid som man taber sig. Dette mener vi, giver det bedste resultat i det lange løb.

Tak fordi du læste med og….