lowcut.dk

Hvor Meget Forbrænder Man Ved At Løbe?

Billede: canva.com
Udgivet d. 16.06.2020
Skrevet af: Redaktion

De fleste er nok klar over at løb er en utrolig god hobby for både at holde sig sund og rask, men også tabe sig hvis man ønsker dette.

Men hvis du er på kur, og eksempelvis tæller dine kalorier, kan det være meget relevant at vide hvor meget du kan forbrænde på en løbetur, så du kan overvåge dit kalorieindtag mere nøje og vide mere præcist hvor meget du kommer til at tabe dig.

Der er en god tommelfingerregel når det gælder forbrænding ved løb som hedder: For hver kilometer du løber forbrænder du et antal kalorier som svarer til din kropsvægt.

Hvis du eksempelvis vejer 80 kilo vil du på en kilometer altså forbrænde 80 kalorier.

Dette tal er som sagt blot en tommelfingerregel, da det også afhænger meget af tempoet og faktisk også vejret.

Noget som meget få ved er faktisk at du forbrænder stortset det samme antal kalorier om du går eller løber, dog giver løb en meget bedre kondi og udholdenhed da turen tager kortere tid.

Hvis du forsøger at tabe dig, men ikke bryder dig om at løbe er en gåtur helt fin, men husk at det kræver meget længere tid at tabe sig ved gåture modsat løbeture, grundet det nedsatte tempo.

Hvis du er tidspresset i din hverdag er det en klar fordel at løbe, start eventuelt med at løbe intervaller, så din krop kan vende sig til det øgede tempo.

Med regulær træning vil du mærke at det bliver nemmere og nemmere at få løbeturen overstået, og dermed nemmere at forbrænde store mængder kalorier hurtigt og opnå dit mål for vægttab eller fysisk form.

Tak for støtten

Tak til Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. Se deres enorme udvalg af Royal Copenhagen, eller utallige andre velkendte mærker.