Undgå overspisning

Undgå overspisning

Mange danskere har tendens til at overspise. Nogle i højere grad end andre. Tilfælles har de alle, at de på trods af ikke at føle sult bliver ved med at spise. Overspisning er på ingen måde sundt. For det første vil du højst sandsynligt ofte ende med et stort kalorieoverskud, for det andet er det et usundt forhold at have til mad.

Overspisning kan skyldes i mange ting, som ofte bunder i nogle psykologiske udfordringer. Nogle overspiser, fordi maden ikke stimulerer deres smagsløg, andre, fordi de ikke har en naturlig stopklods, og atter andre, fordi de opnår en form for lykkefølelse, når de indtager store mængder af mad.

Vi har samlet 3 tips, der på sigt kan afhjælpe overspisning.


Spis selvom du ikke er sulten.

Mange, der overspiser, har en tendens til at spise få, men meget store måltider i løbet af dagen. Dette skyldes ofte, at man så længe som muligt forsøger at undertrykke sulten, indtil ens blodsukker og insulinniveau til sidst er så lavt, at kroppen skriger efter kalorier.

Når man indtager mange kalorier på en gang, vil blodsukkeret stige meget umiddelbart efter og derefter falde igen, så man endnu en gang risikerer at overspise.

Derfor bør man i stedet fordele sine kalorier ud på flere måltider, så man spiser oftere. Dette vil hjælpe til, at både ens energiniveau og blodsukker holder sig stabilt hele dagen.

Så selvom du måske ikke føler dig videre sulten, kan du med fordel spise et sundt mellemmåltid, så du kommer sulten i forkøbet og undgår at overspise ved næste måltid.


Drop de flydende kalorier 

Udover træthed og manglende overskud, så kan en mild dehydrering også let føles som sult. Mange går langt op ad dagen uden at drikke vand og drikker i stedet juice, kaffe, sodavand osv. Alle disse ting er ikke noget, der holder dig videre hydreret. Hvis du vil undgå at komme til at spise, når du i virkeligheden mangler væske, bør du så vidt muligt drikke op til 3 liter vand i løbet af dagen.

Ved at udskifte sodavand og juice med vand undgår du ikke blot at overspise; du sparer også kalorier og får et mere stabilt blodsukker.

Tip: Hvis det bliver for kedeligt kun at drikke vand, kan du prøve danskvand med citrus, jordbær eller agurk i.


Spis langsomt 

Du har sikkert hørt før, at hvis man spiser for hurtigt, vil man lynhurtigt komme til at spise for meget. Dette skyldes, at maden først giver en mæthedsfølelse efter 10-30 minutter. På den tid er der mange, der når at spise en del mere, end de egentlig behøver for at føle sig mætte.

Hvis du vil undgå dette, kan du prøve at tygge, hver bid du tager, 10 gange. I starten vil du formentligt føle dig fjollet og samtidig irriteret over, at du ikke bare kan få lov at spise din mad. Men på sigt vil det føles naturligt at spise stille og roligt, hvilket ikke blot får dig til at spise mindre; det gør også, at du nyder maden og selskabet mere.


Tak til Billig-Fitness


Tak til Billig-Fitness for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Billig-Fitness.dk kan du finde et stort udvalg af træningsudstyr til konkurrencedygtige priser. De har stort set alt til træning. Du finder blandt andet ribber, træningsbænke, håndvægte og meget andet i shoppen.

Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt
De fleste trendy diæter indeholder en liste med madvarer, man ikke må nærme sig, hvilket kan være alt fra bønner til fuldkorn o…
Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven
Fedt omkring maven og torsoen, også kaldet “øl-mave”, er ikke alene en kosmetologisk gene. Det kan også udgøre en reel…
Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund
Alkohol kan være sundt for sjælen. Mange videnskabelige undersøgelser viser også, at et glas vin eller øl om dagen kan have pos…
Sådan kan du gå dig slank Sådan kan du gå dig slank
Der er mange alternativer, når man vil cutte nogle af de ekstra kilo af på sidebenene. En af de nemmeste og mest behagelige me…
Er det sundt at skippe morgenmaden? Er det sundt at skippe morgenmaden?
Mange er af den opfattelse, at dem, der konsekvent spiser en sund og nærende morgenmad, er mindre tilbøjelige til at være overv…
5 typiske fejl ved vægttab 5 typiske fejl ved vægttab
At tabe sig kræver ikke blot, at man tilsidesætter tid og overskud til at træne. Det kræver også, at man foretager nogle gode o…