Undgå overspisning

Undgå overspisning

Mange danskere har tendens til at overspise. Nogle i højere grad end andre. Tilfælles har de alle, at de på trods af ikke at føle sult bliver ved med at spise. Overspisning er på ingen måde sundt. For det første vil du højst sandsynligt ofte ende med et stort kalorieoverskud, for det andet er det et usundt forhold at have til mad.

Overspisning kan skyldes i mange ting, som ofte bunder i nogle psykologiske udfordringer. Nogle overspiser, fordi maden ikke stimulerer deres smagsløg, andre, fordi de ikke har en naturlig stopklods, og atter andre, fordi de opnår en form for lykkefølelse, når de indtager store mængder af mad.

Vi har samlet 3 tips, der på sigt kan afhjælpe overspisning.


Spis selvom du ikke er sulten.

Mange, der overspiser, har en tendens til at spise få, men meget store måltider i løbet af dagen. Dette skyldes ofte, at man så længe som muligt forsøger at undertrykke sulten, indtil ens blodsukker og insulinniveau til sidst er så lavt, at kroppen skriger efter kalorier.

Når man indtager mange kalorier på en gang, vil blodsukkeret stige meget umiddelbart efter og derefter falde igen, så man endnu en gang risikerer at overspise.

Derfor bør man i stedet fordele sine kalorier ud på flere måltider, så man spiser oftere. Dette vil hjælpe til, at både ens energiniveau og blodsukker holder sig stabilt hele dagen.

Så selvom du måske ikke føler dig videre sulten, kan du med fordel spise et sundt mellemmåltid, så du kommer sulten i forkøbet og undgår at overspise ved næste måltid.


Drop de flydende kalorier 

Udover træthed og manglende overskud, så kan en mild dehydrering også let føles som sult. Mange går langt op ad dagen uden at drikke vand og drikker i stedet juice, kaffe, sodavand osv. Alle disse ting er ikke noget, der holder dig videre hydreret. Hvis du vil undgå at komme til at spise, når du i virkeligheden mangler væske, bør du så vidt muligt drikke op til 3 liter vand i løbet af dagen.

Ved at udskifte sodavand og juice med vand undgår du ikke blot at overspise; du sparer også kalorier og får et mere stabilt blodsukker.

Tip: Hvis det bliver for kedeligt kun at drikke vand, kan du prøve danskvand med citrus, jordbær eller agurk i.


Spis langsomt 

Du har sikkert hørt før, at hvis man spiser for hurtigt, vil man lynhurtigt komme til at spise for meget. Dette skyldes, at maden først giver en mæthedsfølelse efter 10-30 minutter. På den tid er der mange, der når at spise en del mere, end de egentlig behøver for at føle sig mætte.

Hvis du vil undgå dette, kan du prøve at tygge, hver bid du tager, 10 gange. I starten vil du formentligt føle dig fjollet og samtidig irriteret over, at du ikke bare kan få lov at spise din mad. Men på sigt vil det føles naturligt at spise stille og roligt, hvilket ikke blot får dig til at spise mindre; det gør også, at du nyder maden og selskabet mere.


Tak til Billig-Fitness


Tak til Billig-Fitness for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Billig-Fitness.dk kan du finde et stort udvalg af træningsudstyr til konkurrencedygtige priser. De har stort set alt til træning. Du finder blandt andet ribber, træningsbænke, håndvægte og meget andet i shoppen.

Spis dig slank i sandwiches Spis dig slank i sandwiches
I forbindelse med et vægttab kan det være en stor udfordring at lave mad, der både er velsmagende og spændende. Især, hvis man …
Derfor er sunde snacks vigtige Derfor er sunde snacks vigtige
Mange mennesker, der ønsker at gå ned i vægt, vælger helt at fravælge mellemmåltider og snacks for at skære ned på kalorierne. …
3 tips til at få en flad mave 3 tips til at få en flad mave
Døjer du med lidt for meget spæk på sidebenene, så er du kommet til det helt rette sted. Vi giver dig nemlig tre tips t…
Øges ens forbrænding, når man har menstruation? Øges ens forbrænding, når man har menstruation?
Der florerer rygter om, at ens forbrænding forøges, når man har menstruation. Er dette et sejlivet rygte, eller er der …
Hvor lang tid tager det at forbrænde ens yndlingssnacks? Hvor lang tid tager det at forbrænde ens yndlingssnacks?
Der er stor forskel på, hvor lang tid det tager at forbrænde madvarer, og du vil sikkert blive chokeret over, hvor lang…
Er dit mavefedt farligt? Er dit mavefedt farligt?
Selvom man er slank, kan man godt bære rundt på skadeligt mavefedt. Siddet fedtet omkring ens indvolde, er det kritisk.…