lowcut.dk

Undgå Store Mængder Alkohol, Når Du Skal Holde Dig Sund

Billede: Pexels
Udgivet d. 08.03.2019
Skrevet af: Redaktion

Alkohol kan være sundt for sjælen. Mange videnskabelige undersøgelser viser også, at et glas vin eller øl om dagen kan have positive effekter i forhold til din sundhed. Men vil du have et low cut og samtidig være sund, kan store mængder af alkohol modvirke dette.

Udover, at du kan få voldsomme tømmermænd af store mængder af alkohol, kan det også bryde nogle af dine sunde vaner. Det kan være svært at holde motivationen til at spise sund kost og at dyrke motion, når man er hårdt ramt.

Vi har samlet 5 negative effekter ved alkohol fra unitypoint.org, som kan ramme kroppen, hvis man drikker for meget.

#1 Hjernen

Alkohol kan nedsætte kommunikationen i hjernen. Det kan forringe dine syns og koordinationsevner, og misbrug kan lede til indlæringsproblemer samt tab af hukommelse. Derudover kan det medvirke til depression og angst.

#2 Hjertet

Nogle undersøgelser peger på, at det rent faktisk kan være godt for hjertet med et glas alkohol om dagen. Hvis man drikker alt for store mængder, kan det dog have konsekvenser som irregulær hjerterytme og forhøjet blodtryk

#3 Lever

Leveren er dit filter, hvor alt energien fra alkohol skal omsættes. Ved for stort et indtag, kan dette medføre betændelsestilstande i leveren. Når den ikke kan nå at distribuere energien rundt i kroppen bliver det ophobet som fedt, hvilket kan medføre en masse lever og livsstilssygdomme.

#4 Immunsystemet

Humlen fra øl er rig på antioxidanter. Dette betyder desværre ikke, at mange øl er godt for immunsystemet. For meget alkohol kan nemlig reducerer dine hvide blodcellers evne til at bekæmpe skadelige bakterier. Derved kan de svække og nedsætte dit immunsystem.

#5 Vægtøgning og maveproblemer

Alkohol er tomme kalorier og nedsætter din forbrænding. Dette kan resulterer i en vægtøgning, når man drikker for meget alkohol. Derudover, får mange også dårlig mave og andre nedsatte kropsfunktioner, hvor det heller ikke er godt for dine knogler.

Der er mange forskellige undersøgelser der viser, hvad alkohol er godt og skidt for.

Det er dog rimelig sikkert, at hvis du vil have et lowcut, og drikker for meget alkohol, kan dette hindre dig i at opnå dine mål.

Overvej derfor, hvor meget og hvor ofte du drikker. Både for din vægt og generelle sundhed.

Det er nærmest blevet en del af dansk kultur, at vi drikker meget herhjemme. Mange får dog store resultater i deres træning ved at holde en måneds pause uden alkohol. Eksperimenter derfor, hvad der virker for dig, og se om du ikke kan have det sjovt uden at være fuld.