Tre fejl mange laver i deres træning

Tre fejl mange laver i deres træning

I denne artikel redegør vi for tre fejl, som rigtig mange laver i deres træning. Hvis du er nysgerrig på, om du er en af de mange, så læs videre.  

I de seneste år er der kommet væsentligt mere fokus på sundhed og træning, og det er fedt. Der er dog stadigvæk mange, der sidder for meget i kontorstolen og får rørt sig for lidt, men overordnet set er vi som nation ved at komme efter det.

Selvom vi træner mere og mere, gror træerne ikke ind i himlen. Der laves nemlig adskillige fejl i forbindelse med træning, og vi vil her redegøre for tre af de hyppigste.

1) Træningen bliver for ensformigt

  Rigtig mange vælger kun at træne cardio eller styrke, og det er altså en fejl, da de bedste resultater opnås ved at kombinere disse to discipliner.

  Når man træner cardio, træner man udholdenhed og form. Det kan være på løbebåndet, motionscyklen eller noget tredje, hvor pulsen kommer op. Cardio-træning er godt for ens hjerte, og det forbedrer ens kondition og øger stofskiftet.

  Hvis du vil have den perfekte krop, skal der dog mere til, og det 'mere' er styrketræning, hvor du fokuserer på forskellige muskelgrupper.

  Man bør aldrig træne samme muskelgruppe to dage i streg. Musklerne skal nemlig have tid til at hvile og komme sig. Mavemuskler kan du dog sagtens træne dagligt, men det er altså også den eneste muskelgruppe, der ikke skal have hvile.

  2) Du udfordrer ikke dig selv tilstrækkeligt

  Dette punkt rammer desværre lidt mig selv... Jeg kan nemlig godt blive lidt for magelig, når jeg træner, og så glemmer jeg at lægge flere kilo på, selvom jeg måske godt kunne, hvis jeg var interesseret i at presse mig selv noget mere.

  Hvis man ikke presser sig selv, så udvikler man sig heller ikke synderligt meget. At undlade at presse sig kan dog være et bevidst valg for nogle, hvis de for eksempel ikke ønsker at blive større eller stærkere, end de er nu.

  3) Du presser dig selv for meget

  Ja, det modsatte er også et problem... Der findes en masse, der overvurderer egne evner, og som har alt for mange kilo på de vægte, de løfter.

  Det er på ingen måde hensigtsmæssigt. Hvis man laver en øvelse forkert, bevirker det, at risikoen for skader øges, og at øvelsen ikke giver, hvad den er tiltænkt. Den bidrager derfor ikke nødvendigvis til, at man får en flottere krop.

  Typisk træner man i sæt. De fleste tager tre sæt med x antal gentagelser. Antallet er for det meste mellem 8 og 12. Vi anbefaler, at de vægte, du løfter, er så tunge, at du er i stand til at tage tre sæt á minimum 8 gentagelser. Du må gerne være udmattet bagefter, men det skal ikke være hårdt fra første bevægelse.

  Guide: Øg din hvileforbrænding med disse 4 simple tips Guide: Øg din hvileforbrænding med disse 4 simple tips
  Tanken om at ligge på langs og stene Netflix, mens man forbrænder en masse kalorier, er for mange meget tillokkende, og…
  Har du vægttab som nytårsforsæt? Så læs med her! Har du vægttab som nytårsforsæt? Så læs med her!
  Har du besluttet dig for, at i år skal være året, hvor du endelig får tabt de kilo, der har plaget dig så længe? Hvis d…
  Sådan opnår du et varigt vægttab Sådan opnår du et varigt vægttab
  Selvom de famøse dameblads-kure, der lover et hurtigt og effektivt vægttab i løbet af få uger, kan være effektivt til at tabe e…
  Derfor er vægttab og alkohol en dårlig kombination Derfor er vægttab og alkohol en dårlig kombination
  Når man påbegynder et vægttab, gør man uden tvivl noget godt for sig selv. De fleste bliver gladere, sundere, får mere energi o…
  6 tips til sunde spisevaner 6 tips til sunde spisevaner
  Vores kost har enormt stor betydning for vores kropsform. Hvis man lever af vingummier og chips, får man svært ved at k…
  Undgå disse madvarer, hvis du vil have en flad mave Undgå disse madvarer, hvis du vil have en flad mave
  Der er en række madvarer, du bør undgå, hvis du vil give dig selv de bedste forudsætninger for at få en flad mave. I de…