lowcut.dk

Skal Man Veje Sig Som Løber?

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 03.06.2019
Skrevet af: Redaktion

Løbere og deres vægt er et emne, der for alvor deler vandene. Nogle finder det altafgørende at have et skarpt øje på sin vægt, imens andre mener, at det ikke er så vigtigt igen. Bør man egentligt være opmærksom på sin vægt, hvis man løbetræner ofte?

Her er fem tanker, du skal overveje, hvis du er i tvivl om du skal veje dig ofte som løber.

Vær klar over, hvorfor du gør det

Det er vigtigt, at der er en klar grund til, hvorfor du vejer dig. Dette kan eksempel være, at du har en ideel vægt, som du gerne vil opnå inden et løb. Det kan også være et ønske om at opnå en lavere fedtprocent, hvis du gerne vil sætte ny rekord på en bestemt distance.

Dog sker det til tider, at man kommer til at fokusere på vægten uden der egentlig er nogen grund til det. Oplever du dette scenarie, hvor du vejer dig, blot for at veje dig, så bør du faktisk undgå det.

Husk det langsigtede perspektiv

Som de fleste allerede ved, så kan ens vægt svinge relativt meget fra dag til dag. Hydrering, hormoner og toiletbesøg er alle ting der kan påvirke din vægt på selve dagen. Derfor giver det ikke mening at stresse over, at din vægt er steget eller faldet fra dag til dag.

Det må ikke påvirke dit humør

Hvis en lille vægtforøgelse kan ødelægge hele din dag, bør du måske smide vægten væk i et stykke tid. Det kan være en rigtig god ting at måle sin udvikling og fremskridt, men ikke på bekostning af, at det ødelægger dit humør og demotiverer dig.

Du bør i høj grad også passe på med, at vægten ikke bliver en besættelse for dig.

Brug andre måleenheder

Selvom du selvfølgelig stadig kan veje dig, så bør vægten ikke være det eneste tal, du holder øje med. Der er nemlig mange andre måleenheder, der giver et mere retvisende billede af om du er på rette vej.

For eksempel er fedtprocent, blodtryk, hvilepuls, fart og hyppighed af skader alle ting, der er super relevante at holde øje med.

Det er kun et tal

Det er vigtigt at minde sig selv om, at din vægt kun er et tal. Husk på, at ligegyldigt, hvad tallet viser, er intet forandret. Som nævnt før, kan din vægt være påvirket af en masse ting, der ikke har noget at gøre med din fysiske tilstand.

Tak til Citatplakat
Tusind tak til de altid tålmodige og dygtige folk fra citatplakat.dk, der har haft en stor rolle i udarbejdelsen af denne artikel.

Hvis du ikke kender citatplakat, så skynd der ind på deres hjemmeside, hvor du finder alverdens fede og flotte plakater. I webshoppen kan du bl.a. vælge imellem et stort udvalg af design plakater.