lowcut.dk

Seks Ting Du Skal Gøre Efter Træning

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 04.10.2018
Skrevet af: Redaktion

Alle, der har trænet, kender følelsen af at stå efter træning med rystende ben, gennemblødt trøje og en mund så tør, at man føler, man er ved at dehydrere. Når du er færdig med en lang og hård træning, er selv det at bevæge sig ud i bilen en udfordring.


Hvis du vil have det maksimale ud af din træning og restitution, er der seks ting, du bør gøre efter hver træning.

1)  Husk at “varme ned”

Det er fristende at falde om i sofaen, så snart den sidste gentagelse er taget, men din krop har brug for tid til roligt at komme ned i gear og ned i hvilepuls.

En oplagt og meget effektiv måde at komme ned i gear på er ved at gå eller lunte stille og roligt.

Ved at gøre dette sænker du din puls stille og roligt, reducerer du ømhed i musklerne og fremmer din blodcirkulation til at føre ilt og næringsstoffer rundt til de muskler, du lige har brugt.

2) Stræk ud

Når du træner, er dine muskler konstant spændte og udsat for sammentrækninger, hvilket efterlader dem spændte. Hvis du ofte efterlader dine muskler spændte efter træning, risikerer du at blive skadet. Derfor er det vigtigt at strække dine muskler ud, så du giver dem bedre mulighed for at slappe af og restituere.

3) Stay hydrated

En af de vigtigste ting efter en hård træning er at hydrere kroppen. Når du træner, mister du utroligt meget væske og elektrolytter, som er vigtige at erstatte, for at din krop kan restituere optimalt. Derfor er det vigtigt at drikke masser af vand efter endt træning!

Hvis du er meget dehydreret, findes der mange drikke, der er specielt fremstillet til at genopfylde dine salt- og elektrolyt-depoter.

4) Husk at tanke op

Hvad du indtager efter træning er kritisk for din restitutionsproces. Når du træner, nedbryder du dine muskler, og for at de har mulighed for at genopbygge sig, er det vigtigt, at du giver dine muskler de byggesten, de har brug for.

De byggesten, du skal give dine muskler, bør bestå af masser af proteiner, en smule fedt og nogle kulhydrater til at genoprette dit energiniveau. Dette gør du fx ved at spise en sund kalkun- eller kyllinge-sandwich, hvor du får proteinet fra kødet, kulhydraterne fra brødet og salaten, samt fedtet fra dressingen.

Alternativt er chokolademælk også en ganske fornuftigt måde at fylde sine depoter op via.

5) Hold styr på dine fremskridt

Ligegyldigt om målet med din træning er at blive stærkere, tabe dig, få bedre kondition eller blive mere udholdende, er det vigtigt at holde styr på dine fremskridt.

Ved at holde styr på dine fremskridt sikrer du, at din træning giver det ønskede afkast, og at du udvikler dig. Samtidig giver det motivation at kunne se sort på hvidt, at du udvikler dig.

Du kan holde styr på dine fremskridt på forskellige måder. Hvis du styrketræner, kan du vælge noget så simpelt som at skrive ned, hvor meget du har løftet samt antallet af gentagelser på de forskellige øvelser.

Ved konditionstræning, som fx løb, kan du med fordel investere i et sportsur, der kan registrere din puls, antallet af kalorier du har forbrændt, din hastighed osv.

6) Gør rent og tag den sidste gentagelse

Det sidste punkt er mest henvendt til dig, der udfører din træning i et motionscenter. Der er intet værre end maskiner, der er smurt ind i sved fra ham eller hende, som lige har brugt den. Ligeledes er vægte, der er spredt tilfældigt rundt i et 300 kvm stort rum decideret trættende.

Gør de andre brugere af centeret en tjeneste! Tør maskinerne af efter brug og sæt dine vægte på plads!