lowcut.dk

Seks Super Sunde Fødevarer, Du Bør Spise Regelmæssigt

Billede: Pexels
Udgivet d. 11.03.2019
Skrevet af: Redaktion

De fleste trendy diæter indeholder en liste med madvarer, man ikke må nærme sig, hvilket kan være alt fra bønner til fuldkorn og sukker. Men, der er nogle fødevarer, der er så sunde, at de nærmest automatisk indgår i enhver diæt.

Det kan være en effektiv strategi at fokusere på, hvad man gerne må spise frem for, hvad man ikke må spise. Her er seks fødevarer, der er så sunde, at de burde kunne indgå i enhver diæt.

Salat og spinat

Ting som spinat, kål osv, der alle går ind under kategorien, der går ind under det engelske ord “leafy greens”. Ikke alene er der ingen stivelse i, de er også proppet med sunde vitaminer og mineraler som vitamin C, A og k. Herudover indeholder de også en god mængde af jern.

Denne slags grøntsager er velegnede i smoothies!

Avocado

Uanset om du er på en kur, hvor du skal have en høj, normal eller lav mængde af fedt, er det altid godt at spise sunde fedtstoffer. Avocado er fyldt med sunde fedtstoffer, proteiner og andre sunde ting. Det kan bruges i alt fra salater til sandwiches.

Laks

Laks er en af de bedste kilder til omega-3 fedtsyrer, hvilket er yderst sundt for dig i kontrollerede mængder.

Valnødder

Folk, der ofte spiser nødder, er mindre tilbøjelige til at tage på i vægt på lang sigt, eller være overvægtige for den sags skyld. Valnødder er specielle, fordi de indeholder en type af omega-3, der hedder alpha-linoleic syre.

Olivenolie

I en tid, hvor alt handler om kokosolie, er olivenolie et rigtig godt alternativ. Olivenolie er en sund kilde til fedt. Flere forskninger har vist, at folk, der får deres fedt igennem olivenolie er tilbøjelige til at tabe sig mere, også på maven.

Det kan både bruges til at stege kød og grøntsager, i vand til kogning og i supper.

Bær

Bær er en fantastisk måde at få sukker fra en naturlig kilde. Selvom nogle argumenterer for, at frugt og bær indeholder så meget sukker, at det ikke burde være en del af en diæt, så handler det i højere grad om at spise det i moderate mængder.

Det kan nemlig også være en måde at imødekomme sin krops sukkertrang. Det er trods alt en del sundere at spise en lille håndfuld bær, end en stor chokoladebar.

Bær kan både bruges ovenpå havregryn og yoghurt, og som en snack eller dessert.

Tak til Pro Rengøring
Tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Pro Rengøring tilbyder professionel erhvervsrengøring i Esbjerg.