lowcut.dk

Sådan Undgår Du Sult Under Kuren

Billede: Canva
Udgivet d. 26.03.2020
Skrevet af: Redaktion

Når man går på kur, så vil man, såfremt kuren fungerer, forbrænde flere kalorier, end man forbrænder. Dette vil unægteligt betyde, at man kan føle sig lidt sulten fra tid til anden. For at hjælpe dig med at overkomme og undgå dette mest muligt, så har vi samlet fem gode råd til at undgå sult under kuren.

5 gode råd til at undgå sult

1. Drik vand

Man kan lynhurtigt komme til at forveksle sult med trøst. Det føles meget ens, men skal naturligvis imødekommes på helt forskellige måder. Prøv derfor at drikke et stort glas vand, måske endda to, og mærk igen efter om du stadig er sulten.

2. Suppe

Hvis man vil undgå at spise for mange kalorier, men stadig gerne vil føle sig dejlig mæt til aftensmaden eller frokosten, så er det en rigtig god ide at spise en kop suppe før resten af aftensmaden.

Dette gør, at du kommer til at føle dig mere mæt, uden at det for alvor kan mærkes på kalorie-kontoen.

3. Spis mad med volume

Når man ikke har videre mange kalorier at gøre godt med, så er det vigtigt at fokusere på madvarer, der har masser af volume. Eksempelvis kan du få enormt store mængder mad, for relativt få kalorier, hvis man spiser ting som broccoli, salat, magert kød og grøntsager generelt.

4. Husk proteinerne

Det er videnskabeligt bevist, at proteiner giver dig en god mæthedsfornemmelse i lang tid. Derfor skal du selvfølgelig få masser af proteiner ind i din kost. Dette kan du gøre ved hjælp af bønner, kød, fisk og lignende.

5. Spist langsomt

Rigtig mange er vant til at spise deres mad i en meget høj fart. Det kan være en rigtig god ide at sætte farten ned, hvis du gerne vil blive mere mæt for mindre mad. Ved at spise langsomt, imens man fokuserer på at spise, så undgår man at overspise.

Giv dig selv tid til at mærke, hvornår du er mæt, så du ikke spiser mere end højest nødvendigt.

Tak for støtten
Vi sender et stort tak til AvXperten, der har støttet os i udarbejdelsen af denne artikel. Hos AvXperten kan du blandt andet købe en kabeltromle.