Sådan undgår du, at dine følelser styrer din kost Billede: Pexels

Sådan undgår du, at dine følelser styrer din kost

Mad og følelser hænger, ihvertfald for mange, unægteligt sammen. Nogle spiser når de er stressede, andre når de er kede af det, eller når de keder sig. Selvom der som udgangspunkt ikke er noget galt med at spise, når man oplever disse følelser, så er der alligevel ofte en problemstilling ved det.

Man er ofte tilbøjelig til at spise, når man oplever disse følelser, på trods af, at man reelt set ikke er sulten. I stedet bliver maden i disse sammenhænge brugt som et middel til at håndtere sine følelser.

Dette kan resultere i både overspisning og usund kost, samtidig med, at den øgede mængde kalorier kan være endnu en stressfaktor. Derfor bør man så vidt muligt forsøge at undgå dette. Her er 5 tips til, hvordan du undgår at spise pga. dine følelser.

1.Vær opmærksom på hvad der udløser det

Det første, man bør gøre er at finde ud af, hvilke ting, der udløser de følelser, der får dig til at spise unødigt. Du kan spørge dig selv, hvad det er, der giver dig lyst til at bruge mad som et middel mod dine følelser?

Det kan være alt fra stress, angst, ensomhed eller kedsomhed.

Når du er klar over, hvad der udløser din trang til mad, kan du i langt højere grad være opmærksom på det. Næste gang du oplever følelsen, kan du forsøge at fortælle dig selv, at du ikke er sulten, men eksempelvis blot er stresset.

2. Håndter dine følelser anderledes

Der er mange måder, der både er mere effektive og sundere, at håndtere sine følelser end mad. Derfor bør du overveje, hvilke alternativer du har til rådighed.

Dette kunne eksempelvis være at gå en tur, tale med en ven, eller meditation. En god idé er at afprøve forskellige ting for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for lige netop dig.

3. Overvej balancen i dit liv

Det er samtidig væsentligt at overveje, hvorfor du oplever disse negative følelser i højere eller mindre grad, og derefter forsøge at ændre dette.

Overspiser du eksempelvis grundet stress på arbejdet, bør du overveje at skrue en smule ned for din arbejdsmængde, både for at gavne dit fysiske og psykiske helbred.

4. Undersøg dine spisevaner

Et svingende blodsukker kan både være skyld i overspisning og følelsesmæssige forstyrrelser, der ligeledes kan føre til overspisning.

Et svingende blodsukker kan skyldes usunde madvaner, heriblandt både selve den mad, du spiser, samt hvor ofte du spiser. Hvis du er typen, der springer morgenmaden over, og generelt går mange timer uden at spise, vil man i højere grad opleve et svingende blodsukker, end hvis du spiser regelmæssigt.

5. Gør mad til en fornøjelse

Du vil i højere grad sætte pris på din mad, og muligvis have behov for mindre mad, hvis du fokuserer på at spise, når du spiser.

Det betyder, at du bør slukke for både fjernsyn, telefon og computer når du spiser.

Tak til CBDcreme.dk

Tak til CBDcreme.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Du kan læse meget mere om siden på cbdcreme.dk

Her er vægttabs-tricket, der kun tager 15 minutter Her er vægttabs-tricket, der kun tager 15 minutter
Hvis du forsøger at tabe dig eller blot at opretholde en sund livsstil, kender du sikker til forskellige “quick-fix” kure, der …
3 grunde til at du tager på igen 3 grunde til at du tager på igen
Et vægttab kan til tider føles som lidt af en rutchebanetur. I starten taber man sig meget, er super engageret, holder kostplan…
5 råd og 10 fede fødevarer, der giver dig en flot og flad mave 5 råd og 10 fede fødevarer, der giver dig en flot og flad mave
Næppe findes der et mere universelt eftertragtet skønhedsideal i den moderne vestlige verden end en flad mave. Ikke alene er en…
Derfor kan du roligt spise ost Derfor kan du roligt spise ost
Ost indeholder meget fedt - og endda den mættede af slagsen. Alligevel kan du, ifølge de fleste forskere, roligt guffe …
Taber man sig på sin skiferie? Taber man sig på sin skiferie?
Hvis du har været på skiferie før, så ved du, at det er en ret hård omgang fysisk. Derfor er det også nærliggende at an…
5 situationer, hvor du skal ignorere vægten 5 situationer, hvor du skal ignorere vægten
Der er meget delte meninger om, hvorvidt man bør veje sig dagligt, ugentligt eller noget helt tredje, hvis man forsøger at genn…