Sådan støtter du din vens vægttab

Sådan støtter du din vens vægttab

Det er svært at tabe sig, og det er endnu sværere, hvis man ingen støtte får. Hvis din ven, far, mor, bror, søster eller en helt sjette prøver at tabe sig, så har du sikker overvejet, hvordan du støtter vedkommende bedst muligt. Her er et par gode råd til, hvordan du støtter en i et vægttab.

Lad dem lede vejen

Først og fremmest skal du finde ud af, hvordan din ven vil støttes. Det er vigtigt, at du er støttende, og ikke er en udfordring. Generelt er det vigtigt, at du finder ud af, hvad der motiverer din ven.

Når du er klar over, hvad din vens motivation, for at tabe sig, er, så kan du langt bedre hjælpe vedkommende i processen. Blandt andet kan du minde vedkommende om, hvorfor han eller hun gør det, og hvorfor vedkommende skal fortsætte sit vægttab.

Fokuser på rejsen, ikke resultatet

Selvom det selvfølgelig er dejligt at modtage komplimenter, så er det ikke nødvendigvis det bedste at komplimentere vedkommende for deres resultater. Vedkommende kan nemlig få tanker om, hvorvidt han eller hun så dårligt ud før.

Samtidig kan de blive vante til komplimenterne, og basere hele deres selvtillid på dem. Det er i stedet langt sikrere at rose processen. Fortæl, hvor godt vedkommende gør det, hvor sejt det er osv.

Undgå at lege politibetjent

Selvom du muligvis mener det godt, hvis du påpeger over for din ven, at han eller hun nok ikke skal bestille en stor burger med dertilhørende pomfritter, så er det ikke vejen frem. Det lyder langt mere bebrejdende, end det lyder støttende. Undgå derfor at lege slankekurs politimand.

5 tips til vægttab, der ikke involverer en kur 5 tips til vægttab, der ikke involverer en kur
At gå på kur har efterhånden fået en meget negativ klang over sig, hvilket langt fra er uden grund. En kur indeholder som oftes…
9 tips til at holde styr på appetitten over sommeren 9 tips til at holde styr på appetitten over sommeren
Sommer. Sæsonen for afslapning, udendørsaktiviteter, strandture og lange gåture i aftensolen. Sommeren betyder også, at rigtig …
4 tips til at kickstarte dit vægttab på ferien 4 tips til at kickstarte dit vægttab på ferien
En ferie skal naturligvis være sjov, afslappende og afstressende. Disse tilstande kan være svære at opnå, hvis man lige er påbe…