Sådan støtter du din vens vægttab

Sådan støtter du din vens vægttab

Det er svært at tabe sig, og det er endnu sværere, hvis man ingen støtte får. Hvis din ven, far, mor, bror, søster eller en helt sjette prøver at tabe sig, så har du sikker overvejet, hvordan du støtter vedkommende bedst muligt. Her er et par gode råd til, hvordan du støtter en i et vægttab.

Lad dem lede vejen

Først og fremmest skal du finde ud af, hvordan din ven vil støttes. Det er vigtigt, at du er støttende, og ikke er en udfordring. Generelt er det vigtigt, at du finder ud af, hvad der motiverer din ven.

Når du er klar over, hvad din vens motivation, for at tabe sig, er, så kan du langt bedre hjælpe vedkommende i processen. Blandt andet kan du minde vedkommende om, hvorfor han eller hun gør det, og hvorfor vedkommende skal fortsætte sit vægttab.

Fokuser på rejsen, ikke resultatet

Selvom det selvfølgelig er dejligt at modtage komplimenter, så er det ikke nødvendigvis det bedste at komplimentere vedkommende for deres resultater. Vedkommende kan nemlig få tanker om, hvorvidt han eller hun så dårligt ud før.

Samtidig kan de blive vante til komplimenterne, og basere hele deres selvtillid på dem. Det er i stedet langt sikrere at rose processen. Fortæl, hvor godt vedkommende gør det, hvor sejt det er osv.

Undgå at lege politibetjent

Selvom du muligvis mener det godt, hvis du påpeger over for din ven, at han eller hun nok ikke skal bestille en stor burger med dertilhørende pomfritter, så er det ikke vejen frem. Det lyder langt mere bebrejdende, end det lyder støttende. Undgå derfor at lege slankekurs politimand.

4 typiske fælder, der ødelægger din kur 4 typiske fælder, der ødelægger din kur
Forestil dig dette: Du har arbejdet hårdt, tabt dig, og står nu tilbage med den vægt, du har drømt om. Alt er godt, ikke? Mulig…
4 måder til at overkomme et stillestående vægttab 4 måder til at overkomme et stillestående vægttab
Hvis du går med en følelse af, at din vægt går i stå omkring et bestemt punkt, ligegyldigt, hvor sundt du spiser, eller hvor me…
Her er vægttabs-tricket, der kun tager 15 minutter Her er vægttabs-tricket, der kun tager 15 minutter
Hvis du forsøger at tabe dig eller blot at opretholde en sund livsstil, kender du sikker til forskellige “quick-fix” kure, der …