lowcut.dk

Sådan Opnår Du Et Varigt Vægttab

Udgivet d. 07.12.2018
Skrevet af: Redaktion

Selvom de famøse dameblads-kure, der lover et hurtigt og effektivt vægttab i løbet af få uger, kan være effektivt til at tabe et par hurtige kilo, er det ikke en holdbar livsstil.

Mange oplever nemlig, at de blot tager det tabte på igen så snart kuren er overstået.

Derfor bør du anskue dit vægttab som en livsstilsændring, frem for en decideret kur, hvis du ønsker et vedvarende vægttab, der også gør dig sundere.

Er du i tvivl om, hvordan man bærer sig ad med dette? Så læs disse 5 tips!

1. Spis mad, du nyder

At du skal spise mad, du nyder, betyder ikke, at du kan basere din kost udelukkende på din yndlingspizza og cheeseburgere. Desværre.

Derimod betyder det, at du skal finde en kombination af sund mad, og mad som du rent faktisk kan lide!

Dette betyder altså, at du skal i køkkenet for at eksperimentere dig frem til nogle sunde retter, du kan holde ud at spise! Hvis du udelukkende baserer din kost på, hvad der er sundest, er det dømt til at mislykkedes, fordi det bliver for surt i det lange løb.

2. Kontroller dine portioner

Der kan være utroligt mange kalorier at spare ved at holde skarp kontrol med dine portioner. Et studie har vist, at man ved noget så simpelt som at tage mindre portioner kan spise langt mindre, uden at gå på kompromis med mæthedsfølelsen.

Dette skyldes blandt andet, at vi har en tendens til at spise alt, der er blevet øst op på tallerkenen, også selvom vi reelt set ikke er sultne længere. En nem måde at løse dette problem på kan være at købe nogle mindre tallerkener, hvor portionerne naturligt vil blive mindre.

3. Husk morgenmaden

Morgenmad, dagens vigtigste måltid, siger man. Der er faktisk noget om snakken. Utallige undersøgelser har vist, at der er en klar sammenhæng mellem det at spise morgenmad og øget stofskifte.

Og som du nok allerede ved, betyder et højt stofskifte, at du forbrænder flere kalorier, hvilket alt andet lige gør det nemmere at undgå kalorieoverskud.

4. Mere vand, mindre sukker

Man kan lynhurtigt indtage en god mængde af kalorier igennem sukkerholdige drikke, hvis ikke man er opmærksom. Derfor er det en god ide at vænne sig til at drikke vand frem for eksempelvis sodavand, juice eller saftevand.

Som en bonus, vil du også sætte mere pris på en kold sodavand, hvis ikke du drikker det jævnligt.

5. Husk din skønhedssøvn

Tilbage i 2012 udførte et hold af søvnforskere fra Columbia University i New York en undersøgelse, hvor de scannede hjernerne på en række mænd og kvinder, i mens de fik vist billeder af fast-food.

Dette forsøg viste, at de personer, der var udhvilede, reagerede langt mindre på billederne.

Undersøgelsen viste altså, at man er langt mere tiltrukket af kalorieholdig mad, hvis ikke man er udhvilet. Derfor gør du det en del nemmere for dig selv at styre uden om de usunde madvarer, hvis du er udhvilet.