lowcut.dk

Myter Omkring Vægttab - Sandt Eller Falsk?

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 16.10.2018
Skrevet af: Redaktion

Der findes mange myter omkring vægttab, hvor mange er baseret på viden, der er dybt forældet og derfor gør mere ondt end godt. Andre holder stadig i dag efter at have gået igennem generationer. N

år det handler om vægttab, handler det i høj grad om at være godt informeret, for at man ikke spilder sin tid på ligegyldige tips eller indtager alle de forbrændte kalorier ved at følge et gammelt kostråd, ens mormor altid har prædiket. I denne artikel tager vi forskellige myter under luppen og giver svar på, hvorvidt myten er sand eller falsk.

Alt under 30 minutters træning har ingen effekt

Denne myte er falsk! 30 minutters intens træning, hvor du konstant har pulsen oppe kan have en markant større effekt, end en times træning med lav puls og intensitet. Udover det, forbrænder du kalorier allerede fra første minut, du træner, så selv små 15 minutter kan have en gavnlig effekt. Bevares, det lyder ikke af meget, men hvis man går fra aldrig at træne til at løbe 20 minutter hver dag, kan du, alt efter fart og vægt, forbrænde omkring 287 kalorier om dagen. Det er altså 8.610 kalorier i måneden for små 20 minutter hver dag. 

Frugt er sundt - spis så meget du vil af det

Denne myte er delvist sand! Frugt kan i mindre mængder være et fornuftigt og godt mellemmåltid, da det indeholder mange gode vitaminer og kan være med til at holde dit blodsukker stabilt. Men frugt kan også indeholde meget fruktose, også kendt som frugtsukker. Derfor er det vigtigt, du ikke udelukkende spiser frugt som et måltid, men derimod blander det med nogle mere fiberholdige produkter. 

Man må godt, så længe det er light

Denne myte er delvist sand! Light-produkter indeholder meget ofte ingen eller få kalorier. Så hvis dit mål udelukkende er vægttab, kan du fint indtage light-produkter med god samvittighed. Dog skal man være opmærksom på, at mindre kalorier ikke er ensbetydende med, at det ikke indeholder meget sukker. Derudover stimulerer light-produkter som fx light-sodavand din sukkertrang, så du får lyst til endnu mere sukker. 

Det er ikke sundt at træne hver dag

Denne myte er sand! Langt de fleste personer med et nogenlunde helbred vil opleve stor gavn af at træne ofte. Men hvis du aldrig giver din krop mulighed for at restituere, og dermed genopbygge sig, vil din træning ikke have nogen effekt. Sørg derfor at variere din træning, så du for eksempel ikke træner de samme muskelgrupper to dage i streg. Variér imellem meget hårde og lettere træninger, og husk at lytte til din krop. Hvis du har trænet hårdt en del dage i streg, og du føler dig træt, uoplagt og drænet, så tag en dag på sofaen, og giv dig selv ro til at blive genopladet.