Myter omkring vægttab - Sandt eller falsk?

Myter omkring vægttab - Sandt eller falsk?

Der findes mange myter omkring vægttab, hvor mange er baseret på viden, der er dybt forældet og derfor gør mere ondt end godt. Andre holder stadig i dag efter at have gået igennem generationer.

Når det handler om vægttab, handler det i høj grad om at være godt informeret, for at man ikke spilder sin tid på ligegyldige tips eller indtager alle de forbrændte kalorier ved at følge et gammelt kostråd, ens mormor altid har prædiket. I denne artikel tager vi forskellige myter under luppen og giver svar på, hvorvidt myten er sand eller falsk.

Alt under 30 minutters træning har ingen effekt


Denne myte er falsk! 30 minutters intens træning, hvor du konstant har pulsen oppe kan have en markant større effekt, end en times træning med lav puls og intensitet. Udover det, forbrænder du kalorier allerede fra første minut, du træner, så selv små 15 minutter kan have en gavnlig effekt.

Bevares, det lyder ikke af meget, men hvis man går fra aldrig at træne til at løbe 20 minutter hver dag, kan du, alt efter fart og vægt, forbrænde omkring 287 kalorier om dagen. Det er altså 8.610 kalorier i måneden for små 20 minutter hver dag.

Frugt er sundt - spis så meget du vil af det


Denne myte er delvist sand! Frugt kan i mindre mængder være et fornuftigt og godt mellemmåltid, da det indeholder mange gode vitaminer og kan være med til at holde dit blodsukker stabilt.

Men frugt kan også indeholde meget fruktose, også kendt som frugtsukker. Derfor er det vigtigt, du ikke udelukkende spiser frugt som et måltid, men derimod blander det med nogle mere fiberholdige produkter.

Man må godt, så længe det er light


Denne myte er delvist sand! Light-produkter indeholder meget ofte ingen eller få kalorier. Så hvis dit mål udelukkende er vægttab, kan du fint indtage light-produkter med god samvittighed.

Dog skal man være opmærksom på, at mindre kalorier ikke er ensbetydende med, at det ikke indeholder meget sukker. Derudover stimulerer light-produkter som fx light-sodavand din sukkertrang, så du får lyst til endnu mere sukker.

Det er ikke sundt at træne hver dag


Denne myte er sand! Langt de fleste personer med et nogenlunde helbred vil opleve stor gavn af at træne ofte. Men hvis du aldrig giver din krop mulighed for at restituere, og dermed genopbygge sig, vil din træning ikke have nogen effekt.

Sørg derfor at variere din træning, så du for eksempel ikke træner de samme muskelgrupper to dage i streg. Variér imellem meget hårde og lettere træninger, og husk at lytte til din krop. Hvis du har trænet hårdt en del dage i streg, og du føler dig træt, uoplagt og drænet, så tag en dag på sofaen, og giv dig selv ro til at blive genopladet.

Tak til Moodings


Til sidst vil vi gerne takke Moodings for at have gjort denne artikel mulig via deres støtte. Moodings er en virksomhed, som sælger højkvalitets bolig-interiør fra brands som Normann Copenhagen og Bloomingville.

Spis dig slank i sandwiches Spis dig slank i sandwiches
I forbindelse med et vægttab kan det være en stor udfordring at lave mad, der både er velsmagende og spændende. Især, hvis man …
Derfor er sunde snacks vigtige Derfor er sunde snacks vigtige
Mange mennesker, der ønsker at gå ned i vægt, vælger helt at fravælge mellemmåltider og snacks for at skære ned på kalorierne. …
3 tips til at få en flad mave 3 tips til at få en flad mave
Døjer du med lidt for meget spæk på sidebenene, så er du kommet til det helt rette sted. Vi giver dig nemlig tre tips t…
Øges ens forbrænding, når man har menstruation? Øges ens forbrænding, når man har menstruation?
Der florerer rygter om, at ens forbrænding forøges, når man har menstruation. Er dette et sejlivet rygte, eller er der …
Hvor lang tid tager det at forbrænde ens yndlingssnacks? Hvor lang tid tager det at forbrænde ens yndlingssnacks?
Der er stor forskel på, hvor lang tid det tager at forbrænde madvarer, og du vil sikkert blive chokeret over, hvor lang…
Er dit mavefedt farligt? Er dit mavefedt farligt?
Selvom man er slank, kan man godt bære rundt på skadeligt mavefedt. Siddet fedtet omkring ens indvolde, er det kritisk.…