Kom slank igennem julen Billede: Pexels

Kom slank igennem julen

Er du også bange for, at julens fristelser bliver for overvældende? Det kan være svært at gå igennem julen uden at se en forandring på badevægten. De utallige julefrokoster, juleaften, juleafslutninger medfølger, om man vil det eller ej, et markant større indtag af kalorieholdig mad og alkohol.

Selvom julen er en sjov og hyggelig tid, som der bestemt skal være plads til at nyde, er det ærgerligt at spilde flere måneders hårdt arbejde med vægttab. Derfor giver vi dig 4 tips til at holde vægten nede i løbet af julemåneden.

Hold fast i måltiderne

Selvom du ved, at du om aftenen skal til julefrokost, hvor der både vil være rigeligt at spise og drikke, og ikke den sunde af slagsen, så skal du stadig holde fast i dine normale måltider.

Hvis du springer et måltid, fx frokost, over, risikerer du at overspise, fordi dit blodsukker er lavt, grundet det manglende måltid. Om som du sikkert nok allerede ved, kan man lynhurtigt komme til at spise en frygteligt masse kalorier, inden man opdaget hvor mæt man er.

Et godt tip, udover at holde fast i sine måltider, er at sørge for at få en god mængde protein inden festerne. Dette vil indgyde en større mæthedsfølelse, som reducerer risikoen for, at du overspiser.

Vand til vinen

Den danske julefrokost hænger uomtvisteligt sammen med alkohol. Man kan hurtigt, hvis ikke man er opmærksom på det, komme til at drikke rigtig meget alkohol.

For at undgå for mange flydende kalorier, og en slem hovedpine dagen derpå, kan du med fordel “tvinge” dig selv til at drikke 2 glas vand, for hvert glas vin eller øl, du drikker.

På den måde holder du dig både hydreret, og vil naturligt drikke mindre.

Søvn

Det kan være svært at holde døgnrytmen i December. De utallige festlige sammenkomster betyder masser af sene nætter og aftener.

Hvis du virkelig vil gøre noget godt for dig selv og din vægt, skal du sørge for at du holder dig udhvilet. Hvis vi er i søvnunderskud, er vi mere tilbøjelige til at spise kalorieholdigt mad, og meget af det.

Husk træningen

Selvom julen er en travl tid, og tiden kan være knap, er det vigtigt at passe din træning. Det er en del lettere at holde vægten nede i julen, hvis du sørger for at få forbrændt nogle kalorier engang imellem.

Herudover vil du også kunne gå til julefrokost med god samvittighed, hvis du lige har overstået en hård og kalorieforbrændende træning.

Tak til CBDcreme.dk

Afslutningsvis vil vi gerne takke CBDcreme.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel.

Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt
De fleste trendy diæter indeholder en liste med madvarer, man ikke må nærme sig, hvilket kan være alt fra bønner til fuldkorn o…
Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven
Fedt omkring maven og torsoen, også kaldet “øl-mave”, er ikke alene en kosmetologisk gene. Det kan også udgøre en reel…
Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund
Alkohol kan være sundt for sjælen. Mange videnskabelige undersøgelser viser også, at et glas vin eller øl om dagen kan have pos…
Sådan kan du gå dig slank Sådan kan du gå dig slank
Der er mange alternativer, når man vil cutte nogle af de ekstra kilo af på sidebenene. En af de nemmeste og mest behagelige me…
Er det sundt at skippe morgenmaden? Er det sundt at skippe morgenmaden?
Mange er af den opfattelse, at dem, der konsekvent spiser en sund og nærende morgenmad, er mindre tilbøjelige til at være overv…
5 typiske fejl ved vægttab 5 typiske fejl ved vægttab
At tabe sig kræver ikke blot, at man tilsidesætter tid og overskud til at træne. Det kræver også, at man foretager nogle gode o…