Hvor høj må ens fedtprocent være?

Hvor høj må ens fedtprocent være?

Hvad skal ens fedtprocent helst være? Er der forskel på anbefalingerne for mænd og kvinder? I dette indlæg får du svar på begge disse spørgsmål. Tilmed uddyber vi, hvad 'fedtprocent' henviser til.

De officielle anbefalinger for en sund og normal fedtprocent varierer efter alder og køn. Kvinders fedtprocent skal helst være på  21-36 %, mens en mands fedtprocent anbefales at være 8-25 %.

Desto yngre du er, desto lavere bør din fedtprocent være. Hvis du for eksempel er en kvinde på 21 år, er en fedtprocent på 36 % ikke inden for det anbefalede. Det er den derimod, hvis du er en kvinde på over 60 år.  

Hvad betyder fedtprocent?

Ens fedtprocent er et mål for, hvor meget fedt man har på kroppen. Ens krop består grundlæggende af fedtmasse, hvilket vil sige det fedt som fortrinsvis gemmer sig under huden og inde i bughulen, samt mager legemsmasse. Mager legemsmasse er en samlet betegnelse for knogler, muskler, indre organer, vand og en masse andet, som ikke er fedt.

Når vi taler om kroppens fedtprocent, refererer vi kun til det fedt, som er lagret i vores fedtdepoter. Det fedt, som ligger som et fint lag inde i ens muskler, tælles ikke med. Ligesom vores celler, der jo egentlig består af en membran af fedtsyrer, heller ikke tæller med i fedtprocenten.

Ens fedtprocent siger intet om, hvor på kroppen ens fedtdepoter er placeret, og dette er en af ulemperne ved at bruge fedtprocenten som et mål for, hvorvidt ens krop er sund eller ej.

Der findes nemlig talrige undersøgelser, som fastslår, at placeringen af fedtet har enormt stor betydning for ens sundhed. Særligt fedt, der er lagret i depoter i bughulen, er skadeligt for ens helbred. Fedt på balder og lår er derimod sjældent særligt alarmerende i et sundhedsmæssigt perspektiv.

Tak til NET2Kompagniet.dk

Vi vil gerne afslutningsvist sende en tak til NET2Kompagniet, som har gjort det muligt for os at skrive denne artikel. Hvis du ikke kender NET2Kompagniet, kan vi fortælle, at der er tale om en af Danmarks førende forhandlere af flotte plastvinduer og vinduer i almindelighed.

Kilde: https://www.builtlean.com/2010...

Træning på ferien: 7 øvelser du kan lave på og udenfor hotellet Træning på ferien: 7 øvelser du kan lave på og udenfor hotellet
Man kan ødelægge meget af sin gode form, hvis man tager på en 7-14 dages all inclusive ferie. Det er dog også en muligh…
4 tips til langsom spisning & vægttab 4 tips til langsom spisning & vægttab
Når man prøver at tabe sig, så er det en rigtig nyttig og effektiv ting at tælle kalorier og andre makrotal. Blandt andet ved h…
Morgenrutiner til vægttab Morgenrutiner til vægttab
For langt de fleste er vægttab en lang og sej kamp, fyldt med kedelige diæter og udmattende ture i træningscenteret. Men ved at…