lowcut.dk

Hvilke Træningshandsker Skal Jeg Vælge?

Billede: Lukas
Udgivet d. 09.01.2019
Skrevet af: Redaktion

Hvis din træning involverer vægtløftning og lignende, er det rart med et par træningshandsker. Det vil nemlig øge chancen for, at dine hænder forbliver bløde og sunde. Tilmed kan visse handsker minimere antallet af skader og øge kvaliteten af træningen.

I denne artikel fortæller vi dig, hvad du skal overveje, når du investerer i et sæt træningshandske. Ligeledes nuancerer vi, hvilke forskellige muligheder der findes inden for det felt.

Der ses relativt stor variation, både hvad angår æstetik og styrker, når det kommer til træningshandsker. Man skelner typisk imellem to overordnede type træningshandsker, nemlig dem med håndledsstøtte og dem med vægt. Derudover findes der også træningshandsker, som ikke byder på nogen af ovenstående features.

Skal jeg vælge træningshandsker med håndledsstøtte?

Hvis du har sårbare håndled og jævnligt døjer med smerter i denne region, er det en rigtig god idé at investere i træningshandsker med håndledsstøtte.

En handske med håndledsstøtte giver dit håndled den helt optimale støtte under øvelser, hvor håndleddet er under pres og stor belastning. Det være sig øvelser som bænkpres, dips og military press.

Der er rigtig mange motionister, der døjer med håndledsskader. Faktisk er håndledsskader nogle af de allermest almindelige skader, når det kommer til træningsskader.

Derfor er træningshandsker med håndledsstøtte også ganske populære. Vi garanterer dig også for, at risikoen for, at du fremover vil rammes af håndledsskader, mindskes med træningshandsker af denne type. Dog kan vi ikke garantere, at du helt kommer skaderne til livs desværre.

Oplever du smerter ved træning, bør du altid afbryde denne. Smerter er et signal fra kroppen på, at alt ikke er, som det skal være, og det kan ende fatalt, hvis man bare ignorerer smerten og kører på.

Skal jeg vælge træningshandsker med vægt?

Træningshandsker med vægt kaldes også bare for vægthandsker. Det er særligt de ambitiøse fitnessudøvere, der bruger denne type handsker.

Handskerne kan bruges på mange forskellige tidspunkter, blandt andet når du løber, spiller tennis, eller bare når du laver dagligdagsopgaver såsom slår græsset eller klipper hækken.

Man kan selv justere vægten i handskerne. Du kan derfor tilpasse modstandsniveauet til, hvad du synes, du kan klare.

Det siger sig selv, at den ekstra vægt, som handskerne medfører, vil gøre enhver fysisk opgave hårdere og mere udmattende. Man bruger derfor disse handsker, hvis man har temmelig meget overskud og trænger til at blive udfordret yderligere.

Vi håber, du finder de perfekte træningshandsker

Først og fremmest skal du beslutte, hvilken af de tre type handsker du ønsker. Dernæst skal du gøre op med dig selv, hvor høje krav du stiller til kvalitet og æstetik. Desto højere krav til disse forhold, jo højere vil prisen formentligt også være.

Vi håber, at du i løbet af denne artikel er blevet klogere på, hvilken type træningshandske du skal investere i, og at du inden længe finder det sæt handsker, der passer perfekt til dig og dine behov.