lowcut.dk

Her Er Vægttabs-tricket, Der Kun Tager 15 Minutter

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 15.04.2019
Skrevet af: Redaktion

Hvis du forsøger at tabe dig eller blot at opretholde en sund livsstil, kender du sikker til forskellige “quick-fix” kure, der angiveligt opfylder dine mål i løbet af ingen tid og med minimal indsats.

Desværre virker disse kure som regel ikke helt efter hensigten. Dog betyder dette ikke, at der ikke findes tricks, der kan gøre vægttab og sund livsførelse nemmere. Et rigtig godt trick, der oven i købet kan udføres meget nemt er at føre en dagbog over dit indtag af mad.

Et nyt studie har vist, at folk der kontinuerligt har logget deres indtag af kalorier, portioner, mængder osv. har større sandsynlighed for at lykkes med deres vægttab. Studiet viste oven i købet, at det krævede højst 15 minutter om dagen.

Hvorfor er dagbogen så effektiv?

I løbet af en travl hverdag, kan man hurtigt komme til at indtage en masse kalorier i form af snacks og diverse læskedrikke, uden man egentlig lægger mærke til det. Dette gør, at mange spiser langt flere kalorier end de egentlig er klar over.

Ved at føre en logbog over sit indtag af mad- og drikkevarer, bliver man tvunget til at forholde sig til alt, hvad man indtager. Samtidig bliver man mere klar over, hvor ens overforbrug af kalorier sker.

Når du ved, at du skal skrive dit indtag af madvarer ned, vil du også tænke mere over, hvad du spiser.

Madlogbog - Sådan gør du

1. Vælg en metode, der virker for dig

Du skal naturligvis vælge at føre dagbog på en måde, der passer til dine behov og livsstil. Om du gør det ved hjælp af en notesblok, en app eller noget helt tredje, er egentlig underordnet. Det vigtigste er, at du gør det på en måde, som du kan overholde og som passer ind i din hverdag.

2. Noter, hvad du spiser, med det samme

Det er vigtigt, at du noterer dine måltider med det samme. Hvis du venter til dagen er slut, risikerer du at “glemme” nogle af de ting, du har spist. For eksempel er man måske ikke helt skarp på, hvor meget man har spise, hvis det er 9 timer siden, man spiste det.

3. Vær ærlig

Det er ikke nok kun at føre logbog på gode dage, hvor du spiser planmæssigt. Det er heller ikke tilstrækkeligt at udelade det lille stykke pizza eller ekstra glas vin, som du spiste og drak fredag aften.

Det er vigtigt at du er ærlig, kontinuerlig og grundig.

4. Noter évt. dit humør

En af de ting, du kan få ud af at være logbog over dit indtag og mad og væske, er ikke kun antal af kalorier. Du kan også få indsigt i, hvordan dit humør påvirker dine spisevaner. Ofte vil det være sådan, at man i situationer, hvor man er stresset, ked af det eller lignende, vil spise mere usundt.

Tak til iBob.dk
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe blækpatroner.