Har du vægttab som nytårsforsæt? Så læs med her!

Har du vægttab som nytårsforsæt? Så læs med her!

Har du besluttet dig for, at i år skal være året, hvor du endelig får tabt de kilo, der har plaget dig så længe?

Hvis du har, er du langt fra alene. Hvert år oplever fitnesscentrene at få tusindvis af nye medlemskaber, fordi utroligt mange rider med på “New year, new me” bølgen. Umiddelbart er det jo utroligt positivt, at så mange vælger at forbedre deres fysiske helbred.

Desværre er det også et faktum, at kun få personer formår at holde mere end et par måneder. Lige pludselig falder motivationen, og hverdagen melder sig for alvor. Pludselig bliver 4 træninger om ugen til 2, så 1, osv.

For at undgå lige netop dette, har vi samlet nogle råd, der øger chancen for, at du kan få succes med dit nytårsforsæt.

  • Vær realistisk

Selvom du efter nytårsfesten tænker, at du uden de store problemer kan træne adskillige gange om ugen, og forberede sunde måltider hver eneste dag, så er det ikke nødvendigvis sandheden.

Derfor bør du være hudløst ærlig og realistisk overfor dig selv. Hvor meget har du egentlig tid til at træne, og hvor dedikeret er du klar til at være i forhold til kosten?

Det er bedre at opstille lavere forventninger til dig selv, således at du ikke får dårlig samvittighed og dermed lavere motivation. Ligeledes bør du sætte dine mål efter den indsats, du realistisk set kan præstere.

  • Vær bevidst om din motivation

Det er vigtigt at være klar over, hvad der ligger til grund for din motivation til at tabe dig, hvis du skal opretholde den.

Derfor bør du spørge dig selv: Hvad er det egentlig jeg vil opnå ved at tabe mig? Hvordan vil det påvirke mit liv, hvis jeg opnår det? Og måske vigtigst af alt, hvorfor er det vigtigt for mig at tabe mig?

Når du er fuldstændig skarp på, hvad det egentlig er du prøver at opnå, og hvad du vil få ud af det, er det langt nemmere at bevare motivationen.

  • Slow and steady wins the race

Mange har tendens til at lave voldsomme forandringer i deres livsstil, fordi de hurtigst muligt vil se markante resultater. Selvom det bestemt er muligt, er det langt fra den rigtige løsning for alle.

Det vigtigste er, at du formår at finde en livsstil, som du kan se dig selv i på længere sigt. Det er altså langt bedre at tabe dig stille og roligt, og få et vedvarende vægttab, end at tabe dig voldsomt indenfor en kort periode, blot for at tage det hele på måneden efter pga. mangel på motivation.

  • Gå ikke i panik, hvis du går i stå

Hvis dit vægttab pludseligt begynder at gå meget langsomt, eller helt går i stå, så lad være med at gå i panik! Det betyder nemlig ikke nødvendigvis, at du gør noget forkert.

Vægttab er stressende for kroppen, derfor skal du sikre dig, at du har de optimale betingelser for at håndtere vægttabet. Du bør, udover at have styr på din kost og træning, også sørge for, at din krop får den nødvendige ro og restitution.

Altså, hvis du oplever at gå i stå, selvom du spiser fornuftigt og passer din træning, betyder det ikke nødvendigvis, at du spiser for mange kalorier eller forbrænder for lidt. Derimod kan det blot betyde, at du skal slappe mere af, sove mere, eller lignende.

Mærk efter og lyt til din krop!

Sådan undgår du, at dine følelser styrer din kost Sådan undgår du, at dine følelser styrer din kost
Mad og følelser hænger, ihvertfald for mange, unægteligt sammen. Nogle spiser når de er stressede, andre når de er kede af det,…
4 Tips til en alkoholfri Januar 4 Tips til en alkoholfri Januar
Mange vælger at benytte årets første måned til at få en tiltrængt pause fra alt det alkohol, mange har indtaget i løbet af dece…
Hvilke træningshandsker skal jeg vælge? Hvilke træningshandsker skal jeg vælge?
Hvis din træning involverer vægtløftning og lignende, er det rart med et par træningshandsker. Det vil nemlig øge chanc…
Få motion ind i din hverdag – og tab dig Få motion ind i din hverdag – og tab dig
I januar går hele landet på en kollektiv slankekur. Sådan virker det i hvert fald, når alle magasiner belærer os om helt nye sl…
Få bedre kontrol over din mentale sundhed Få bedre kontrol over din mentale sundhed
I en hverdag præget af stress og jag kan det være svært at finde plads til at pleje sin mentale sundhed – og det går ud over bå…
Derfor skal du IKKE vand-faste Derfor skal du IKKE vand-faste
Du har sikkert hørt om den efterhånden famøse vandfaste, der efter sigende skulle være en form for mirakelkur, hvor man i løbet…