Guide: Øg din hvileforbrænding med disse 4 simple tips

Guide: Øg din hvileforbrænding med disse 4 simple tips

Tanken om at ligge på langs og stene Netflix, mens man forbrænder en masse kalorier, er for mange meget tillokkende, og det kan rent faktisk lade sig gøre at forbrænde en hel del, mens man dovner. Det er nemlig muligt at øge sin hvileforbrænding.

Ens hvileforbrænding afhænger blandt andet af en række faktorer, man ikke rigtig kan påvirke. Et upåvirkeligt forhold, som de fleste ikke synes, er fair, er, at kvinder forbrænder mindre end mænd i hviletilstand. Du kan nok regne ud, at det primært er kvinderne, som ikke mener, at det er helt i orden.

Ens genetik har også betydning for ens hvileforbrænding. Ligeledes vil ens hvileforbrænding være lavere, hvis man ikke vejer super meget.

Heldigvis er der flere variabler, man kan påvirke, og herunder giver vi dig 4 skarpe tips til, hvordan du kan sætte din hvileforbrænding op.

1) Styrketræn

“Jeg kan da ikke træne, når jeg hviler,” tænker du sikkert. Men det mener vi heller ikke, at du skal. Du skal derimod styrketræne, når du ikke hviler, for så vil din hvileforbrænding øges. Jo flere muskler man har, desto højere forbrænding.

2) Få pulsen op

Man forbrænder en hel masse kalorier, mens man har pulsen oppe, men faktisk øges ens forbrænding også, når pulsen er faldet ned igen.

3) Sluk for varmen

Når man fryser, forbrænder man mere, da det kræver energi for kroppen at øge dens egen varmeproduktion. Du skal selvfølgelig ikke lide og omdanne dit hjem til Sibirien, men det kan, forbrændingsmæssigt, godt betale sig ikke at bo i en sauna.

4) Spis en masse protein

Kroppen bruger mere energi på at forbrænde protein i forhold til fedt og kulhydrater. Derfor kan du øge din hvileforbrænding ved at spise proteinholdigt mad. Det kan blandt andet være fjerkræ, fisk og mejeriprodukter.

4 typiske fælder, der ødelægger din kur 4 typiske fælder, der ødelægger din kur
Forestil dig dette: Du har arbejdet hårdt, tabt dig, og står nu tilbage med den vægt, du har drømt om. Alt er godt, ikke? Mulig…
Sådan støtter du din vens vægttab Sådan støtter du din vens vægttab
Det er svært at tabe sig, og det er endnu sværere, hvis man ingen støtte får. Hvis din ven, far, mor, bror, søster eller en hel…
4 måder til at overkomme et stillestående vægttab 4 måder til at overkomme et stillestående vægttab
Hvis du går med en følelse af, at din vægt går i stå omkring et bestemt punkt, ligegyldigt, hvor sundt du spiser, eller hvor me…