Guide: Øg din hvileforbrænding med disse 4 simple tips

Guide: Øg din hvileforbrænding med disse 4 simple tips

Tanken om at ligge på langs og stene Netflix, mens man forbrænder en masse kalorier, er for mange meget tillokkende, og det kan rent faktisk lade sig gøre at forbrænde en hel del, mens man dovner. Det er nemlig muligt at øge sin hvileforbrænding.

Ens hvileforbrænding afhænger blandt andet af en række faktorer, man ikke rigtig kan påvirke. Et upåvirkeligt forhold, som de fleste ikke synes, er fair, er, at kvinder forbrænder mindre end mænd i hviletilstand. Du kan nok regne ud, at det primært er kvinderne, som ikke mener, at det er helt i orden.

Ens genetik har også betydning for ens hvileforbrænding. Ligeledes vil ens hvileforbrænding være lavere, hvis man ikke vejer super meget.

Heldigvis er der flere variabler, man kan påvirke, og herunder giver vi dig 4 skarpe tips til, hvordan du kan sætte din hvileforbrænding op.

1) Styrketræn

“Jeg kan da ikke træne, når jeg hviler,” tænker du sikkert. Men det mener vi heller ikke, at du skal. Du skal derimod styrketræne, når du ikke hviler, for så vil din hvileforbrænding øges. Jo flere muskler man har, desto højere forbrænding.

2) Få pulsen op

Man forbrænder en hel masse kalorier, mens man har pulsen oppe, men faktisk øges ens forbrænding også, når pulsen er faldet ned igen.

3) Sluk for varmen

Når man fryser, forbrænder man mere, da det kræver energi for kroppen at øge dens egen varmeproduktion. Du skal selvfølgelig ikke lide og omdanne dit hjem til Sibirien, men det kan, forbrændingsmæssigt, godt betale sig ikke at bo i en sauna.

4) Spis en masse protein

Kroppen bruger mere energi på at forbrænde protein i forhold til fedt og kulhydrater. Derfor kan du øge din hvileforbrænding ved at spise proteinholdigt mad. Det kan blandt andet være fjerkræ, fisk og mejeriprodukter.

Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt
De fleste trendy diæter indeholder en liste med madvarer, man ikke må nærme sig, hvilket kan være alt fra bønner til fuldkorn o…
Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven
Fedt omkring maven og torsoen, også kaldet “øl-mave”, er ikke alene en kosmetologisk gene. Det kan også udgøre en reel…
Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund
Alkohol kan være sundt for sjælen. Mange videnskabelige undersøgelser viser også, at et glas vin eller øl om dagen kan have pos…
Sådan kan du gå dig slank Sådan kan du gå dig slank
Der er mange alternativer, når man vil cutte nogle af de ekstra kilo af på sidebenene. En af de nemmeste og mest behagelige me…
Er det sundt at skippe morgenmaden? Er det sundt at skippe morgenmaden?
Mange er af den opfattelse, at dem, der konsekvent spiser en sund og nærende morgenmad, er mindre tilbøjelige til at være overv…
5 typiske fejl ved vægttab 5 typiske fejl ved vægttab
At tabe sig kræver ikke blot, at man tilsidesætter tid og overskud til at træne. Det kræver også, at man foretager nogle gode o…