Sådan kan du gå dig slank Billede: Pexels

Sådan kan du gå dig slank

Der er mange alternativer, når man vil cutte nogle af de ekstra kilo af på sidebenene. En af de nemmeste og mest behagelige metoder er at gå sig slank. Samtidig kan det også være et godt supplement til enten fitness, løb eller andre sportsgrene, når du skal restituere.

Gå langt

Kontorarbejde, Netflix og spilkonsoller, er nogle af grundene til, at vi får gået mindre i vores dagligdag. Derfor er der lavet sundhedsanbefalinger til, at man helst skal op at gå 10.000 skridt om dagen.

Skal du have succes med at tabe dig, skal du udover sundt kost, helst op at gå mere end blot de anbefalede skridt pr. Dag, men man kommer hurtigt over dette, hvis man tager på en smuk gåtur ude i naturen.

Det er sundt at få pulsen op, og du forbrænder også flere kalorier ved hårdt arbejde. Ved at vælge en lang distance, er der dog en masse andre fordele, hvor du ikke nødvendigvis behøver at anstrenge dig meget, hvis du vil tabe dig.

Find nogle gode vandreruter og indbyg dem i dine daglige rutiner. Det er ofte nemmer at komme afsted på en gåtur end det er at tage på løbetur eller komme i fitness.

Derudover, er det også nemmere at finde nogle at gå med, uden hverken niveau eller målsætninger kommer imellem jer, og samtidig kan man hygge mere og få det sociale behov dækket.

Stress af. Lange gåtur kan være med til at få ro i sjælen. Går du på en smuk rute, hører god musik eller podcast, eller bruger tiden på at ringe til dine nærmeste. Sådan kan du hurtigt få tilbagelagt en masse kilometer uden at anstrenge dig meget, og man hvis man ‘snacker’ undervejs, sætter de sig ikke på samme måde, som hvis man lå hjemme på sofaen.

Gå med stave

Stavgænger kom for alvor til Danmark som dille i starten af 00’erne. Den forsvandt dog hurtigt igen, men tager man ud i landet på anerkendte vandreruter, finder man hurtigt ud af, at folk stadig går med stave.

At gå med stave kan både hjælpe dig med at få pulsen op, gå hurtigere samtidig med, at den fordeler belastningen af kroppen på vandreturen.

Det kan bl.a. Også få dig til at føle, at når du tager ud at gå, er det mere en motionsform, hvor målet er at gå langt og tabe sig. De hjælper med at få hele kroppen i sving, og sørger for at man retter ryggen undervejs.

Gå med backpack

Når man tager på ud at backpacke, er de fleste anbefalinger, at tasken skal veje imellem 10-15% af ens samlede kropsvægt. Når man går med vægt, styrker det flere muskler i kroppen og intensiteten stiger.

Når man er kommet i god træning med at gå, kan man derfor med fordel begynde at gå med vægt. Efter en lang tur med rygsæk, føler man sig meget lettere, ligesom når man smider støvlerne efter en dag på ski.

Folk der har været på lange backpack ture kommer tit hjem og har tabt en masse kilo på sidebenene. Det skyldes både at de går meget mere end normalt, men også at de anstrenger sig ekstra med vægt på skuldrene.

Selvom du ikke lige har tid, lyst eller penge til at tage på backpacker tur, kan du prøve at træne med en rygsæk herhjemme. Det kan være med til at vise, hvor meget man egentlig at få ud af motion som gå form.

Lad bilen stå, og tag ud at gå. Det er sundere for dig og miljøet, og man kan finde mange flere glæder ved at gå, end kun at tabe sig. 

Tak til Net2Kompaniget

Et stort tak til Net2Kompagniget, der via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Net2Kompagniet leverer blandt andet montering af vinduer.

Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt
De fleste trendy diæter indeholder en liste med madvarer, man ikke må nærme sig, hvilket kan være alt fra bønner til fuldkorn o…
Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven
Fedt omkring maven og torsoen, også kaldet “øl-mave”, er ikke alene en kosmetologisk gene. Det kan også udgøre en reel…
Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund
Alkohol kan være sundt for sjælen. Mange videnskabelige undersøgelser viser også, at et glas vin eller øl om dagen kan have pos…
Er det sundt at skippe morgenmaden? Er det sundt at skippe morgenmaden?
Mange er af den opfattelse, at dem, der konsekvent spiser en sund og nærende morgenmad, er mindre tilbøjelige til at være overv…
5 typiske fejl ved vægttab 5 typiske fejl ved vægttab
At tabe sig kræver ikke blot, at man tilsidesætter tid og overskud til at træne. Det kræver også, at man foretager nogle gode o…
5 ting, du skal tilføje til din hverdag, hvis du vil tabe dig 5 ting, du skal tilføje til din hverdag, hvis du vil tabe dig
Når det kommer til vægttab, så er langt de fleste fuldstændig klar over, hvad de skal fjerne fra deres livsstil, såsom sukker, …