lowcut.dk

Fem Tips Til Nybegynderen

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 08.10.2018
Skrevet af: Redaktion

Det hårdeste ved at træne er at komme i gang, at komme ind i en sund rytme, hvor ens træningspas er blevet rutineprægede. Med denne artikel håber vi, det bliver lidt lettere for dig at komme i gang. Vi har nemlig kreeret fem gode råd til nybegynderen.

Det er på ingen måde let at komme i gang med at træne. Det er faktisk den allerhårdeste del. Man frygter at se dum ud, man frygter at føle sig malplaceret, og, der er ingen grund til at lyve for dig, det er ekstremt hårdt fysisk de første gange.

Vi har sat os for at gøre det en smule lettere for dig at komme i gang ved at sammenstrikke en liste med fem gode tips til nybegynderen.

1) Hvordan undgår man at føle sig malplaceret?

  Det kan være meget skræmmende at træde ind i et fitnesscenter for første gang. Omgivet af store brød og maskiner, man ikke aner, hvordan fungerer, står man fortvivlet uden at vide, hvad man skal stille op.

  Der er forskellige måder, hvorpå man kan mindske følelsen af malplacerethed. Man kan blandt andet tage sine første timer i centeret sammen med en instruktør, der kommer med anvisninger til, hvordan de forskellige øvelser skal udføres.

  Man skal ingenlunde skamme sig over at have følgeskab af en instruktør. De er der for at hjælpe, og de sikrer, at man udfører øvelserne korrekt fra begyndelsen, hvilket er en stor fordel. På den måde minimeres risikoen for skader, og man sikrer, at øvelserne får den effekt, de er tiltænkt.

  Hvis du ikke ønsker at have følgeskab af en instruktør, kan vi berolige dig med, at folk i et træningscenter ofte gengælder et smil med et smil. De andre er søde og rare og vil helt sikkert gerne hjælpe dig, hvis du får brug for dem. Flere af dem er meget passionerede omkring træning og vil værdsætte, hvis du udråber dem som en slags eksperter ved at stille et par spørgsmål.

  2) Hvordan er dresscoden?

  Der er nogle mennesker, der går meget op i, hvad de har på, når de træner. De er absurd lækre, når de træner, og det er de, fordi de dyrker deres eget udseende ekstremt meget. Selv har jeg haft følelsen af, at en række af dem, der træder ind i lokalet, kommer direkte fra frisøren.

  Ovenstående skyldes, at mange træningsentusiaster elsker positiv opmærksomhed - det er jo primært af æstetiske årsager, at vi mennesker træner. Derfor gør rigtig mange noget ud af sig selv, inden de entrerer fitnesscenteret.

  Mange håber også på at møde kærligheden i et træningscenter, og derfor sørger de for at stå knivskarpt, når de løfter vægge eller knokler på løbebåndet.

  Personligt går jeg ikke super meget op i mit udseende, når jeg skal ned og løfte. Jeg skal jo svede og knokle, så skønheden falmer utvivlsomt alligevel undervejs.

  Overordnet set kan man sige, at sportstøj er dresscoden. Lad derfor være med at dukke op i jakkesæt eller jeans. Ellers er der faktisk rimelig frie rammer; der er en masse, der træner med cap, så hvis du har en dårlig hårdag, kan du let løse det. Mange piger træner i tights, og det er der også enkelte drenge, som er begyndt på.

  3) Hvor ofte skal jeg træne?

  Hvor meget skal man investere, før det giver afkast? Ti minutters træning er bedre end ingen træning, plejer vi at sige. Dog vil vi samtidig hævde, at du allerhelst skal træne mindst to-tre gange i ugen, hvis du virkelig vil se resultater - og gerne endnu flere.

  I den henseende er variation dog vigtig. Hvis du træner to dage i streg, bør du ikke køre præcist de samme øvelser begge dage. Musklerne skal nemlig have tid til at hvile, hvorfor det ikke giver mening at træne arme to dage i streg. Træn i stedet arme og bryst den ene dag, og træn så cardio dagen efter.

  4) Hvordan fungerer maskinerne?

  Maskinerne gør mange fortvivlede, for det er ikke altid ligetil, hvordan de lige fungerer. På langt de fleste maskiner er der illustrationer, der viser, hvordan de skal bruges. Hvis det ikke er tilfældet for den maskine, du har forelsket dig, kan du betragte, hvordan andre bruger den og lade dig inspirere.

  Ydermere kan du også hjemmefra undersøge, hvordan maskinerne benyttes. Der ligger adskillige videoer på YouTube og deslige, hvor træningsentusiaster demonstrerer, hvordan en eller flere maskiner fungerer.

  Du kan også få hjælp af en af de mere erfarne i træningscenteret eller lade en instruktør give dig et kursus.

  5) Hvor tunge vægte skal jeg løfte?

  Fra naturens side er der forskel på, hvor stærke vi er, og der er derfor ikke et entydigt svar på, hvad en nybegynder bør løfte, når det kommer til vægte.

  Der er også stor forskel på, hvor meget man kan løfte, afhængig af hvilken øvelse man udfører.

  Du bør vælge vægte, som du kan løfte mellem 8 og 12 á 3 sæt med pauser imellem. Dette antal gentagelser giver den bedste allroundtræning, hvor du både rykker dig inden for styrke, muskelmasse og udholdenhed.

  Bare kom i gang

  Lad ikke frygt være et argument for ikke at træne. Det er slet ikke så farligt endda. Alle i træningscenteret har haft deres første dag på et tidspunkt, og enhver kan derfor sætte sig ind i, hvordan du har det.

  Det bliver hurtigt naturligt for dig, hvordan du skal agere i dit lokale center. Du lærer lynhurtigt jargonen og miljøet at kende, så kom bare af sted.

  Tak til Curvii

  Her til sidst vil vi gerne takke webshoppen Curvii.dk, der har sponsoreret dette indlæg. Curvii.dk er en webshop, der sælger tøj til store kvinder. Hos dem finder du blandt andet lækkert Zizzi-tøj.