lowcut.dk

Få Bedre Kontrol Over Din Mentale Sundhed

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 03.01.2019
Skrevet af: Redaktion

I en hverdag præget af stress og jag kan det være svært at finde plads til at pleje sin mentale sundhed – og det går ud over både aktivitet og produktivitet. 

Netop den mentale stabilitet er nemlig med til, at man har mere ro og fokus, når man går i gang med en ny opgave, og hvis man ikke har denne ro, risikerer man, at man i stedet bliver ukoncentreret og bruger tid på noget, der ikke giver værdi for hverken sig selv eller sin arbejdsplads.

I artiklen her kigger vi på, hvordan man i en helt almindelig hverdag får mere ro og mental stabilitet gennem nogle helt konkrete aktiviteter. Læs mere her, og få styr på din mentale uro allerede i dag.

Find en engagerende aktivitet, så du glemmer hverdagens stress

For at fjerne fokus fra en hverdag præget af stress og jag skal man finde en aktivitet, der formår at tage ens opmærksomhed. 

Og det er faktisk ikke helt så let, som man lige skulle tro. For selvom man muligvis synes, at det er spændende og hyggeligt at læse en bog eller se en serie på Netflix, formår disse former for aktiviteter ikke altid at tage ens fulde opmærksomhed. Og så sidder man alligevel og bliver mentalt træt, fordi man ikke helt kan slappe af.

Af den grund skal man da også altid, når man leder efter en passende aktivitet, overveje, om aktiviteten passer til formålet. 

En tommelfingerregel er, at man skal finde en aktivitet, der ikke bare er spændende, men som også kræver, at man aktivt tager stilling til forskellige ting, og hvor der også er en vis form for risiko, så man helt konkret kan føle på og forholde sig til den konsekvens, der er forbundet med, at man ikke er fokuseret og koncentreret.

Et klassisk og særdeles effektivt eksempel på en aktivitet, der i den grad kan fjerne fokus, er spil online. Her har man mulighed for at fordybe sig i spillets forløb, og man kan faktisk ikke rigtig være andre steder rent mentalt, hvis man gerne vil vinde den helt store gevinst. 

Det kan selvfølgelig virke voldsomt at bruge gambling som en afstressende aktivitet, men ikke desto mindre giver det altså god mening, når man i den forbindelse er nødsaget til at finde på noget at lave, der samtidig gør, at man ikke har mulighed for eller lyst til at tænke på andet. Du kan læse meget mere om dine muligheder, når det kommer til spil online. Se her, hvilke muligheder du har.

Det er vigtigt, at du allerede reagerer i dag

Er du i den situation, at du allerede kan mærke, at din mentale sundhed trænger til et boost, er det bare med at komme i gang hurtigst muligt. 

Find en aktivitet, der passer til din personlighed og dit behov, og giv dig selv mulighed for at slappe lidt af med en helt anderledes aktivitet. Det vil du i hvert fald ikke fortryde, og de negative konsekvenser ved ikke at gøre det er i den grad til at føle på.