Få bedre kontrol over din mentale sundhed

Få bedre kontrol over din mentale sundhed

I en hverdag præget af stress og jag kan det være svært at finde plads til at pleje sin mentale sundhed – og det går ud over både aktivitet og produktivitet. 

Netop den mentale stabilitet er nemlig med til, at man har mere ro og fokus, når man går i gang med en ny opgave, og hvis man ikke har denne ro, risikerer man, at man i stedet bliver ukoncentreret og bruger tid på noget, der ikke giver værdi for hverken sig selv eller sin arbejdsplads.

I artiklen her kigger vi på, hvordan man i en helt almindelig hverdag får mere ro og mental stabilitet gennem nogle helt konkrete aktiviteter. Læs mere her, og få styr på din mentale uro allerede i dag.

Find en engagerende aktivitet, så du glemmer hverdagens stress

For at fjerne fokus fra en hverdag præget af stress og jag skal man finde en aktivitet, der formår at tage ens opmærksomhed. 

Og det er faktisk ikke helt så let, som man lige skulle tro. For selvom man muligvis synes, at det er spændende og hyggeligt at læse en bog eller se en serie på Netflix, formår disse former for aktiviteter ikke altid at tage ens fulde opmærksomhed. Og så sidder man alligevel og bliver mentalt træt, fordi man ikke helt kan slappe af.

Af den grund skal man da også altid, når man leder efter en passende aktivitet, overveje, om aktiviteten passer til formålet. 

En tommelfingerregel er, at man skal finde en aktivitet, der ikke bare er spændende, men som også kræver, at man aktivt tager stilling til forskellige ting, og hvor der også er en vis form for risiko, så man helt konkret kan føle på og forholde sig til den konsekvens, der er forbundet med, at man ikke er fokuseret og koncentreret.

Et klassisk og særdeles effektivt eksempel på en aktivitet, der i den grad kan fjerne fokus, er spil online. Her har man mulighed for at fordybe sig i spillets forløb, og man kan faktisk ikke rigtig være andre steder rent mentalt, hvis man gerne vil vinde den helt store gevinst. 

Det kan selvfølgelig virke voldsomt at bruge gambling som en afstressende aktivitet, men ikke desto mindre giver det altså god mening, når man i den forbindelse er nødsaget til at finde på noget at lave, der samtidig gør, at man ikke har mulighed for eller lyst til at tænke på andet. Du kan læse meget mere om dine muligheder, når det kommer til spil online. Se her, hvilke muligheder du har.

Det er vigtigt, at du allerede reagerer i dag

Er du i den situation, at du allerede kan mærke, at din mentale sundhed trænger til et boost, er det bare med at komme i gang hurtigst muligt. 

Find en aktivitet, der passer til din personlighed og dit behov, og giv dig selv mulighed for at slappe lidt af med en helt anderledes aktivitet. Det vil du i hvert fald ikke fortryde, og de negative konsekvenser ved ikke at gøre det er i den grad til at føle på.

Et sundere 2019 med simple ændringer Et sundere 2019 med simple ændringer
Sundhed er i dag en meget ’fluffy’ ting, som ingen rigtig efterhånden ved, hvad betyder. Sundhed kan være så mange ting…
Sådan undgår du, at dine følelser styrer din kost Sådan undgår du, at dine følelser styrer din kost
Mad og følelser hænger, ihvertfald for mange, unægteligt sammen. Nogle spiser når de er stressede, andre når de er kede af det,…
4 Tips til en alkoholfri Januar 4 Tips til en alkoholfri Januar
Mange vælger at benytte årets første måned til at få en tiltrængt pause fra alt det alkohol, mange har indtaget i løbet af dece…
Hvilke træningshandsker skal jeg vælge? Hvilke træningshandsker skal jeg vælge?
Hvis din træning involverer vægtløftning og lignende, er det rart med et par træningshandsker. Det vil nemlig øge chanc…
Få motion ind i din hverdag – og tab dig Få motion ind i din hverdag – og tab dig
I januar går hele landet på en kollektiv slankekur. Sådan virker det i hvert fald, når alle magasiner belærer os om helt nye sl…
Derfor skal du IKKE vand-faste Derfor skal du IKKE vand-faste
Du har sikkert hørt om den efterhånden famøse vandfaste, der efter sigende skulle være en form for mirakelkur, hvor man i løbet…