lowcut.dk

Et Sundere 2019 Med Simple ændringer

Billede: Tirachard Kumtanom
Udgivet d. 29.01.2019
Skrevet af: Redaktion

Sundhed er i dag en meget ’fluffy’ ting, som ingen rigtig efterhånden ved, hvad betyder. Sundhed kan være så mange ting, at det er svært at finde hoved og hale i, hvor man skal starte. Derudover er der ikke kun den fysiske sundhed at tænke på, men i høj grad også den mentale, som er mindst lige så vigtig.

Det er vigtigt at nævne, at den fysiske og mentale sundhed stort set altid er forbundet, og det er altså værd at tage med sig i sine overvejelser. Hvis du ikke er sund fysisk, vil du heller ikke have det godt mentalt. Har du det dårligt mentalt, kan det hurtigt smitte af på din fysik.

Hav det lidt sjovt med din motion

For mange er motion desværre noget, som bare skal overstås, fordi man tænker, det er nødvendigt. Det er dog ret ærgerligt, når man overvejer, hvor sjovt det faktisk kan være at dyrke motion. Tag ud og spil noget bold med vennerne, og du vil hurtigt opdage, hvor meget sjov man kan have, imens man har det hårdt fysisk.

Det er dog langt fra den eneste måde, man kan dyrke sjov motion, for også de helt klassiske motionsformer som løb og styrketræning kan hurtigt blive sjovt, hvis man gør det til det. Det kan eksempelvis være ved at træne med de rigtige mennesker, som motiverer dig til at yde lidt ekstra.

Mange vælger at gå i løbeklub, fordi de ikke rigtigt kan komme i gang med løbetræningen. Det er selvfølgelig noget, der kan gøres lidt nemmere ved at have nogen at løbe med. Det gælder i særdeleshed i disse kolde og mørke tider, hvor det er lidt sjovere, når der står nogen og venter på dig, når du dukker op til træningen.

Sund mad er bare mere lækker

Selvom du måske synes, at du er ret vild med usund mad, så er det måske bare fordi, du ikke har prøvet at lave den gode sunde mad, der findes. I langt de fleste tilfælde er folk faktisk mere vilde med det sunde alternativ, og det er ikke udelukkende fordi, det også giver en bedre samvittighed.

Når det er sagt, så spiller det selvfølgelig også lidt ind, at man måske får det lidt bedre med sig selv over, at man har spist sundt, motioneret og fået ringet til dem, man holder af. Samvittigheden er bestemt med til at præge vores hverdag i meget høj grad.

Arbejd med dig selv

Og netop samvittigheden er noget, man kan arbejde med – blandt andet ved, som nævnt ovenfor, at få lavet et opkald til nogen, man ikke har talt med længe. Man kan også gå ind og arbejde med sig selv i en grad, så man lærer at acceptere, når tingene er svære. For mange er det en virkelig sund øvelse, som på sigt giver resultater. Det sker særligt, når man lærer sig selv så godt at kende, at man kan håndtere de svære tider uden at lade sig påvirke i særlig høj grad – eller i det mindste være stærk nok til at komme hurtigt tilbage.