lowcut.dk

Er Dit Mavefedt Farligt?

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 09.11.2018
Skrevet af: Redaktion

Selvom man er slank, kan man godt bære rundt på skadeligt mavefedt. Siddet fedtet omkring ens indvolde, er det kritisk. Få mere at vide om denne sag i denne artikel.

Det er meget vigtigt at være bevidst om, at bare fordi man er tynd, er man nødvendigvis ikke sund. Man kan sagtens være fed, uden at det viser sig fysisk. Dette kaldes at være tyndfed, og det kan være ganske sundhedsfarligt - især hvis det skjulte fedt sider på ens indvolde.

Mavefedtets placering er afgørende for sundhedsfaren

Hvis mavefedtet er placeret imellem ens indvolde, er det på ingen måde godt for ens helbred.

Læger og eksperter er i de seneste år begyndt at fokusere væsentlig mere på fedtets placering på kroppen end på selve mængden af fedt.

Det er i den forbindelse, at begrebet tyndfedme er opstået. Tyndfedme dækker over mennesker, som ved første øjekast er slanke, men som gemmer på fedtmængder inde i bughulen mellem indvoldene og rundt om organerne.

Man har risiko for at blive tyndfed, hvis man lever en usund og inaktiv tilværelse. Fedtvævet, man opbygger som tyndfed, er meget skadeligt for ens sundhed.

Dette skyldes særligt, at fedtet udsender en masse skadelige signalstoffer kaldet cytokiner. Disse spreder sig via bughulens blodårer til resten af kroppen, og de fører til en øget risiko for insulinresistens, altså forstadiet til sukkersyge.

Hvordan finder man ud af, om man har skadeligt mavefedt på kroppen?

Reelt set er det faktisk kun en scanning, der kan afsløre, hvorvidt man har sundhedsskadeligt fedt omkring ens indvolde.

Der er dog en række indikationer på, at man har for meget fedt imellem indvoldene. Disse er dog udelukkende indikationer, og derfor må du ikke drage nogen forhastede konklusioner på baggrund af disse.

Indikationer på at du har sundhedsskadeligt fedt omkring indvoldene

Endnu en gang vil vi på redaktionen understrege, at nedenstående blot kan være indikationer på, at du er skadeligt tyndfed. Lad være med at drag forhastede konklusioner.

Har du mistanke om, at du har sundhedsskadeligt fedt omkring dine indvolde, så kontakt din læge.

Tak til vovseforsikring.dk

Her til sidst vil vi godt takke vovseforsikring.dk for hjælpen med tilblivelsen af dette indlæg.

Folkene bag vovseforsikring går, ligesom os, rigtig meget op i vægttab og løb, og de vejleder dig i, hvad du skal tænke over forsikringsmæssigt i forbindelse med løb med din hund.

Kilder:

https://iform.dk/vaegttab/er-dit-mavefedt-livsfarligt

https://netdoktor.dk/fakta/tyndfedt.htm