Er det sundt at skippe morgenmaden? Billede: Pexels

Er det sundt at skippe morgenmaden?

Mange er af den opfattelse, at dem, der konsekvent spiser en sund og nærende morgenmad, er mindre tilbøjelige til at være overvægtige. Mange er også af den opfattelse, at dem, der spiser morgenmad også spiser mindre i løbet af dagen.

Dette har resulteret i at mange tror at morgenmad hjælper imod vægtforøgelse og endda hjælper direkte i et vægttab.

At spise morgenmad betyder ikke, at du taber dig

En undersøgelse, der blev foretaget via data fra 1990-2018, viser, at deltagerne, der spiste morgenmad, indtog flere kalorier og vejede mere end dem, der ikke spiste morgenmad. Faktisk viste det sig, at deltagerne, der spiste morgenmad, indtog 260 flere kalorier om dagen sammenlignet med dem, der ikke spiste morgenmad.

Ydermere fandt man også ud af at der ingen sammen var i mellem kvinder der spiser morgenmad og deres evne til at vedligeholde vægten. Dog viste det sig, at mænd, der spiser morgenmad, er en smule bedre til at vedligeholde vægten.

Andre fordele ved at spise morgenmad

En anden undersøgelse viste dog, hvis man skal tale for at spise morgenmad, at morgenmad kan være vigtigt i forhold til at reducere risikoen for at få type 2 diabetes.

Morgenmad kan også vise sig at være yderst gavnligt, hvis man skal udføre opgaver, der kræver stor koncentration. Det viste sig også at være gavnligt for ens evne til at fokusere, hukommelse og evne til at udføre en opgave.

Det er også værd at notere sig, at nogle studier fandt ud af, at dem, der spiser størstedelen af deres daglige kalorier om morgenen, havde en lavere BMI end dem, der spiser størstedelen senere på dagen.

Konklusion

Ifølge Flavia Cicutini, PhD, er morgenmad bare endnu et tidspunkt på dagen, hvor vi indtager kalorier. For at undgå undgå vægtforøgelse bør man i stedet kigge på det samlede indtag af kalorier gennem hele dagen.

Han tilføjer også at man bør indrette sine spisevaner efter sine behov. Altså, hvis man er sulten om morgenen, bør man spise om morgenen. Hvis ikke, er det okay at lade være.

HUSK: Hvis du spiser morgenmad bør du undgå sukkerholdige alternativer, og sørg for at få masser af proteiner og gode fibre.

Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt
De fleste trendy diæter indeholder en liste med madvarer, man ikke må nærme sig, hvilket kan være alt fra bønner til fuldkorn o…
Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven
Fedt omkring maven og torsoen, også kaldet “øl-mave”, er ikke alene en kosmetologisk gene. Det kan også udgøre en reel…
Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund
Alkohol kan være sundt for sjælen. Mange videnskabelige undersøgelser viser også, at et glas vin eller øl om dagen kan have pos…
Sådan kan du gå dig slank Sådan kan du gå dig slank
Der er mange alternativer, når man vil cutte nogle af de ekstra kilo af på sidebenene. En af de nemmeste og mest behagelige me…
5 typiske fejl ved vægttab 5 typiske fejl ved vægttab
At tabe sig kræver ikke blot, at man tilsidesætter tid og overskud til at træne. Det kræver også, at man foretager nogle gode o…
5 ting, du skal tilføje til din hverdag, hvis du vil tabe dig 5 ting, du skal tilføje til din hverdag, hvis du vil tabe dig
Når det kommer til vægttab, så er langt de fleste fuldstændig klar over, hvad de skal fjerne fra deres livsstil, såsom sukker, …