lowcut.dk

Drop Dine Dårlige Vaner Med En Gåtur

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 24.10.2018
Skrevet af: Redaktion

Hvis du ligesom så mange andre er lastet af dårlige vaner som afhængighed af din smartphone, rygning, overspisning osv, så kan du ved hjælp af noget så simpelt som en gåtur få et solidt skub i retningen mod at droppe de dårlige vaner.

Rygning

Rygning og nikotin-afhængighed kan være mere end ualmindeligt svært at komme ud af. Især hvis man har gjort det i mange år og anser sine rygepauser som en vital del af hverdagen, hvor man kan få lov at afstresse og få et pusterum.

Hvis du forsøger at stoppe med at ryge eller planlægger at gøre det, kan det være yderst effektivt at skifte cigaretten ud med en gåtur. Hver gang du få lyst til en cigaret, går du en lille tur i stedet. På den måde kommer du ud i den friske luft og kommer på andre tanker, samtidig med at du udskifter en dårlig vane med en god vane.

Afhængighed af din telefon

Det er ingen hemmelighed, at langt de fleste danskere er mere eller mindre afhængige af deres telefon. Ikke alle anser det som værende et problem, men flere og flere har fået øjnene op for, hvor meget af deres liv de bruger på at scrolle igennem deres Facebook-feed. Hvis du er en af dem, der gerne vil skrue ned for skærmtiden, men ikke helt ved hvordan, så er en rask gåtur igen svaret.

Næste gang du tager dig selv i at have et kvarter tilovers, som normalt ville blive brugt på telefonen, bør du udskifte telefonen med en gåtur. Ikke alene vil du arbejde på din afhængighed; du vil også opleve at blive mere frisk efter turen, samtidig med at du får forbrændt nogle kalorier. 

Ensomhed

Hvis du bor alene, er det utroligt nemt at henfalde i et mønster, hvor det eneste, man egentlig får udrettet efter arbejde eller studie, er at ligge og se serier, indtil man falder i søvn. Samtidig døjer mange, især unge, med følelsen af ensomhed.

Hvis du har mod på det, kan du forhøre nogle kollegaer, venner eller en helt tredje, om de ville være interesserede i at komme ud og gå eller løbe en tur et par gange i ugen. På den måde vil man, frem for at ligge alene og se serier, både få selskab, motion og frisk luft. 

Overspringshandlinger

Er du typen, der er utroligt glad for overspringshandlinger, når du skal ordne noget, du ikke umiddelbart har lyst eller overskud til? Gør en gåtur til din overspringshandling, og vend tilbage med fornyet energi og overskud.

Overspisning

Mange oplever, at de efter deres aftensmåltid, på trods af at have spist rigeligt, stadig er sultne. Næste gang du står efter opvasken og får lyst til at spise mere, bør du drikke et stort glas vand og gå en tur i stedet. På den måde vil det værste behov for mad blive dækket, og du vil få tankerne væk fra mad.