Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven Billede: pexels

Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven

Fedt omkring maven og torsoen, også kaldet “øl-mave”, er ikke alene en kosmetologisk gene.

Det kan også udgøre en reel sundhedsrisiko, hvis du i lang tid har store mængder af fedt omkring maven. Faktisk er det blevet påvist, at fedt omkring maven øger inflammationen i kroppen og risikoen for at udvikle type 2 diabetes.

Nyere studier har også vist, at for meget fedt rundt om maven øger risikoen for at udvikle hjertesygdomme. Udover dette, viser det sig også, at det især er farligt for kvinder.

Et hold af forskere fulgte mere end en halv million deltagere, der befandt sig i alderen 40-69, hvor de fandt ud af, at der var en sammenhæng mellem hjerteproblemer og deltagernes BMI, og livvidde.

Studiet viste kort sagt, at jo mere fedt deltagerne havde rundt om maven, jo højere var risikoen for at oplevede problemer med hjertet.

Derfor er fedt omkring maven så farligt

Overvægt øger risikoen for hjertesygdomme, men selvom du er normalvægtig og har en sund BMI, kan du stadig være i farezonen, hvis du har meget fedt omkring maven.

Dette skyldes, at fedt omkring maven ofte er forbundet med for højt blodsukker, inflammatoriske tilstande, forhøjede triglycerider og lavere niveauer af såkaldt “godt” kolesterol, hvilket gør, at fedtet omkring maven er farligere end fedt, der er placeret andre steder på kroppen.

Dette betyder, at to personer med samme BNI, men som er formet forskelligt, kan være i helt forskellige risikogrupper. Er man “æbleformet”, hvor fedtet primært er placeret omkring torsoen, er man langt mere eksponeret, sammenlignet med personer, hvor fedtet er spredt godt ud på hele kroppen.

5 tips til vægttab, der ikke involverer en kur 5 tips til vægttab, der ikke involverer en kur
At gå på kur har efterhånden fået en meget negativ klang over sig, hvilket langt fra er uden grund. En kur indeholder som oftes…
9 tips til at holde styr på appetitten over sommeren 9 tips til at holde styr på appetitten over sommeren
Sommer. Sæsonen for afslapning, udendørsaktiviteter, strandture og lange gåture i aftensolen. Sommeren betyder også, at rigtig …
4 tips til at kickstarte dit vægttab på ferien 4 tips til at kickstarte dit vægttab på ferien
En ferie skal naturligvis være sjov, afslappende og afstressende. Disse tilstande kan være svære at opnå, hvis man lige er påbe…