Derfor kan du roligt spise ost Billede: rawpixel.com

Derfor kan du roligt spise ost

Ost indeholder meget fedt - og endda den mættede af slagsen. Alligevel kan du, ifølge de fleste forskere, roligt guffe løs. Find ud af hvorfor i denne artikel.

Der er flere ting, der indikerer, at man ikke bør spise for meget ost, hvis man gerne vil tabe sig, men faktisk er det slet ikke så slemt igen. Langt de fleste forskere i dag ligefrem anbefaler, at man tager for sig af ostebordet.

En ting, der antyder, at man burde holde sig fra ost, er, at ost ofte indeholder en høj mængde fedt. En anden ting er, at ostefedt er af den mættede slags, og den type fedt skal man som regel holde sig fra.

Forskere har dog fundet ud af, at mættet fedt ikke bare er mættet fedt, og efter denne opdagelse er frygten for ost forstummet ganske meget.

På nuværende tidspunkt er det uklart, præcist hvorfor ost er harmløst, men meget tyder på, at det kan være et samspil mellem de specifikke fedtsyrer i osten og de bakterier, som den indeholder, der gør, at ost rent faktisk er sundt.

Derudover er der også relativt bred enighed om, at osts høje kalciumindhold bidrager med noget godt. Flere undersøgelser viser, at kalken nede i tarmen kan forhindre fedtet fra osten i at blive optaget. Det betyder derfor, at fedt fra ost ryger direkte igennem systemet - så at sige.

Der er stadigvæk et par ubekendte i forhold til forståelsen af ost, og hvorfor fedtet heri ikke er skadeligt. Dog er der efterhånden bred enighed i de fleste forskerkredse om, at osteelskerne bare skal give den gas.

9 tips til at holde styr på appetitten over sommeren 9 tips til at holde styr på appetitten over sommeren
Sommer. Sæsonen for afslapning, udendørsaktiviteter, strandture og lange gåture i aftensolen. Sommeren betyder også, at rigtig …
4 tips til at kickstarte dit vægttab på ferien 4 tips til at kickstarte dit vægttab på ferien
En ferie skal naturligvis være sjov, afslappende og afstressende. Disse tilstande kan være svære at opnå, hvis man lige er påbe…
5 råd til en budgetvenlig kur 5 råd til en budgetvenlig kur
Når man starter på en ny kur, så kan det umiddelbart virke som lidt af en jungle af fødevarer, som man ikke normalt køber eller…