Derfor kan du roligt spise ost Billede: rawpixel.com

Derfor kan du roligt spise ost

Ost indeholder meget fedt - og endda den mættede af slagsen. Alligevel kan du, ifølge de fleste forskere, roligt guffe løs. Find ud af hvorfor i denne artikel.

Der er flere ting, der indikerer, at man ikke bør spise for meget ost, hvis man gerne vil tabe sig, men faktisk er det slet ikke så slemt igen. Langt de fleste forskere i dag ligefrem anbefaler, at man tager for sig af ostebordet.

En ting, der antyder, at man burde holde sig fra ost, er, at ost ofte indeholder en høj mængde fedt. En anden ting er, at ostefedt er af den mættede slags, og den type fedt skal man som regel holde sig fra.

Forskere har dog fundet ud af, at mættet fedt ikke bare er mættet fedt, og efter denne opdagelse er frygten for ost forstummet ganske meget.

På nuværende tidspunkt er det uklart, præcist hvorfor ost er harmløst, men meget tyder på, at det kan være et samspil mellem de specifikke fedtsyrer i osten og de bakterier, som den indeholder, der gør, at ost rent faktisk er sundt.

Derudover er der også relativt bred enighed om, at osts høje kalciumindhold bidrager med noget godt. Flere undersøgelser viser, at kalken nede i tarmen kan forhindre fedtet fra osten i at blive optaget. Det betyder derfor, at fedt fra ost ryger direkte igennem systemet - så at sige.

Der er stadigvæk et par ubekendte i forhold til forståelsen af ost, og hvorfor fedtet heri ikke er skadeligt. Dog er der efterhånden bred enighed i de fleste forskerkredse om, at osteelskerne bare skal give den gas.

Skal man veje sig som løber? Skal man veje sig som løber?
Løbere og deres vægt er et emne, der for alvor deler vandene. Nogle finder det altafgørende at have et skarpt øje på sin vægt, …
5 vægttabs-tal, du skal kende 5 vægttabs-tal, du skal kende
Er du i gang med et vægttab? Så er der fem tal, du skal kende. Disse 5 tal har alle det tilfælles, at de kan hjælpe dig i dit v…
4 typiske fælder, der ødelægger din kur 4 typiske fælder, der ødelægger din kur
Forestil dig dette: Du har arbejdet hårdt, tabt dig, og står nu tilbage med den vægt, du har drømt om. Alt er godt, ikke? Mulig…