lowcut.dk

Derfor Er Vægttab Og Alkohol En Dårlig Kombination

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 07.12.2018
Skrevet af: Redaktion

Når man påbegynder et vægttab, gør man uden tvivl noget godt for sig selv. De fleste bliver gladere, sundere, får mere energi osv. Alt i alt, er det en fantastisk ting at leve sundt.

Hvis man ønsker at gå ned i vægt, kræver det ofte mere end bare at leve almindeligt sundt. Som vi har nævnt i tidligere artikler, kan et vægttab i realiteten koges ned til ren matematik.

Du skal forbrænde mere, end du indtager. Dette kan gøres ved at spise mindre, motionere mere, eller ved en kombination af begge ting. Et underskud i kaloriebalancen kræver altså ofre, og mange vælger at ofre ting som sodavand, fastfood, chips, is eller slik.

Dog kan der også være enormt mange kalorier at hente ved at skære ned på alkohollen. Her er hvorfor:

Man omtaler ofte alkohol som værende tomme kalorier. Dette skyldes, at der er relativt mange kalorier i alkohol, men de er på ingen måde mættende. Spiser du fx 700 kalorier i form af magert kød og grøntsager, vil du formentlig opnå en god mæthedsfornemmelse, der varer i længere tid.

Drikker du derimod 4 halv liters fadøl, har du indtaget cirka den samme mængde af kalorier, men føler dig på ingen måde mæt. Som du nok allerede kan regne ud, kan en lang og våd bytur hurtigt løbe op i en anseelig mængde af kalorier.

Du er sikkert bekendt med fænomenet “øl-vom”. Selvom det blot lyder som en kæk måde at omtale en stor mave på en mand, der er glad for øl, så er der altså noget om snakken!

Dette skyldes drikkevarer, og fødevarer for den sags skyld, der indeholder en høj mængde af sukker. Sukker indeholder som bekendt mange kalorier, og selvom vi ikke selv styrer, hvor de overskydende kalorier sætter sig, viser det sig, at overskydende kalorier har en tendens til at sætte sig omkring maveregionen.

Hvis du kun drikker sjældent og i moderate mængder, er dette formentligt ikke et punkt, du behøver at bekymre dig om. Men er du typen, der er glad for frekvente byture med dertilhørende store mængder alkohol, bør du nok lytte efter!

Et stort forbrug af alkohol kan lede til “fedt-lever”. Dette betyder i korte træk, at mængden af alkohol har skadet din levers funktionsdygtighed, hvilket kan påvirke dens evne til at omsætte proteiner, kulhydrater og fedt. Dette kan gå ud over dit stofskifte, hvilket gør det en helt del sværere at tabe sig

De fleste har prøvet at vågne med både hovedpine og dårlig samvittighed over nattens udskejelser. Vi ved alle, at sandsynligheden for at tage dårlige beslutninger stiger ekspotentielt med, at alkohollen ryger indenbors.

Dette gælder altså også vores indtag af mad! Det er de færreste, der ikke har prøvet at proppe sig med burgere, pizza eller durüms ud på natten. Ovenpå en lang nat med kalorieholdige drinks, gør det altså intet godt for vægttabet at spise en masse fastfood!

Tak til Net2kompagniet

Til slut vil vi gerne takke Net2Kompagniet for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Net2Kompagniet er en pålidelig leverandør af montering af vinduer i Aalborg.

Kilde: https://www.healthline.com/health/alcohol-and-weight-loss#overview