lowcut.dk

9 Tips Til At Holde Styr På Appetitten Over Sommeren

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 07.08.2019
Skrevet af: Redaktion

Sommer. Sæsonen for afslapning, udendørsaktiviteter, strandture og lange gåture i aftensolen. Sommeren betyder også, at rigtig mange af os tager på sommerferie, hvor der ofte bliver slækket lidt på den sædvanlige kost. Blandt andet fordi, at ethvert tidspunkt lige pludselig er anledning til en stor vaffelis.

Heldigvis er der masser af ting, man kan gøre for at holde styr på appetitten over sommeren. Her er ni gode tips.

Hold dig hydreret

Man kan nemt komme til at forveksle tørst med sult. Du går måske med en følelse af sult hele dagen, hvilket får dig til at spise en masse. Dog viser det sig ofte, at du “bare” er tørstig. Dette kan heldigvis nemt undgås, hvis bare du hele tiden drikker en smule vand, saft eller lignende.

Gå efter kvalitetsmad

Som altid, så er det vigtigt at basere sin kost på gode kvalitetsfødevarer. Dette sikrer at din krop bliver fyldt med en masse god næring, der sikrer, at du forbliver mæt i lang tid. Husk især at få en masse proteiner og sunde kulhydrater ind.

Mærk efter i kroppen

Mange oplever, at deres appetit bliver dæmpet, når det er varmt udenfor. Dette kan føre til to ting. Enten spiser man ikke nok, hvilket får dig til at tabe dig, eller også bliver du til sidst så sulten, at du overspiser. Dette kan heldigvis undgås ved at få kølet din krop ned engang imellem, så du kan mærke din sult.

Tænk over dit aktivitetsniveau

Mange benytter sommeren og det gode vejr til at få en masse ekstra motion ind i hverdagen. Dyrker man en masse ekstra motion, ja, så kan man naturligvis også spise flere kalorier med god samvittighed. Dog skal man være klar over, at 15 minutters gang på stranden ikke opvejer for den største vaffelis på menuen.

Pas på alkohollen

Det er de færreste, der kan sige sig fri for at nyde drinks og kold vin på terrassen i løbet af sommeren. I den forbindelse, så skal man naturligvis huske på, at sådanne drikkevarer er fyldt med en masse af de såkaldte “tomme” kalorier. Altså kalorier, der ikke gør dig mæt, men stadig sætter sig på sidebenene.

Hold igen med sæson-fristelserne

Grillpølser, isvafler, slush ice, og spareribs. Fælles for alle disse ting er, at de uomtvisteligt hænger sammen med sommer og sol. Dog har de også alle det tilfælles, at de er fyldt med kalorier.

Derfor bør du tilgå disse sommerfristelser med mådeholdenhed. Selvfølgelig skal der være plads til at spise en is og en grillpølse, men derfor behøver man ikke spise adskillige af slagsen, adskillige gange i ugen.

Tak til Citatplakat
Afslutningsvis skal der lyde et stort tak til Citatplakat, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Mangler nogle flotte plakater at kigge på, når du lige skal have en pause fra computerskærmen imens du koder? Hos Citatplakat.dk kan du finde en masse sjove og inspirerende plakater til at designe dit hjem med.