lowcut.dk

Seks Tips Til Vægttab, Du Skal Undgå

Udgivet d. 23.02.2019
Skrevet af: Redaktion

Vægttab kan både være svært, hårdt, frustrerende og udfordrende. Derfor kan det være så godt som umuligt, hvis man samtidig bliver fyldt op med dårlige råd og ubrugelige guides.

I den anledning har vi samlet seks tips, du skal undgå, hvis du er i gang med et vægttab.

Vægttab er ikke en ting, der sker mentalt, og det handler ikke om, hvem der har mest selvkontrol. Hvis du udelukkende fokuserer på selvdisciplin og viljestyrke, risikerer du bare at bebrejde dig selv, fordi du ikke kan holde din kur, når det i virkeligheden er kuren, der ikke passer til dine behov.

Fokuser i stedet på dit overordnede velvære, på den kan du være bedre tilpas i dit vægttab, hvilket øger chancen for succes.

Bønner er mere eller mindre blevet bandlyst fra de fleste moderne diæter, fordi de har et højt indhold af kulhydrater, hvilket er noget, mange har gjort til den helt store dræber i et vægttab.

Sandheden er dog, at bønner er en meget sund spise, der har en god kombination af rige fibre og et højt protein indhold. Medmindre du er allergisk, kan du roligt spise løs af dem.

De fleste, hvis ikke alle, har prøvet at få meget stærke trang til sukker, fedt eller andet usundt under et vægttab. Især, hvis du bandlyser det helt fra din diæt. I stedet for at smadre din motivation helt ved at bandlyse alt, bør du give dig selv lov til synde en smule, bare engang imellem.

Selvom dette råd i sig selv er både godt og effektivt, kan det også være en simplificering af et vægttab. Man er nemlig nødt til at anerkende, at vægttab er yderst individuelt, både når det omhandler behov for ernæring, fysisk aktivitet og stress.

Så hvis du eksempelvis bliver bedt af din læge om at tabe sig, og angiver at du skal spise mindre og bevæge dig mere, bør du bede om yderligere hjælp til at få en individuel plan.

Der er ingen tvivl om, at store mængder af sukker og kulhydrater ikke passer særlig godt ind i et vægttab. Dog betyder dette ikke, at du behøver at eliminere det fuldstændig fra din kost. Faktisk kan det have en direkte negativ effekt, fordi det kan være enormt demotiverende.

Du bør i stedet give dig selv lov, men i små bidder, således at dit vægttab er nemmere at gennemføre.

Hvis du erstatter et af dine måltider med en form for måltidserstatning, eksempelvis en proteinshake, vil du muligvis opleve, at det har en positiv effekt på dit vægttab på kort sigt.

Men, på lang sigt er det ikke holdbart, og vil blot ende med at være besværligt i forskellige sammenhænge. Derfor er det både bedre og mere praktisk at vende sig til en sund og varieret kost hele dagen igennem.

Tak til Danish Skin Care

Tak til Danish Skin Care for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Danish Skin Care kan du lære alt om hudpleje.