6 tips til sunde spisevaner

6 tips til sunde spisevaner

Vores kost har enormt stor betydning for vores kropsform. Hvis man lever af vingummier og chips, får man svært ved at komme til at ligne Heidi Klum til sommer. I denne artikel giver vi dig 6 kosttips, der kan hjælpe dig med at spise dig slank. Vores tips vedrører både råvarer og madvaner.

1) Spis fem gange dagligt

Langt de fleste mennesker spiser tre gange dagligt, men dette er faktisk ikke helt optimalt. Fem gange dagligt er bedre i forhold til at holde ens appetitregulering intakt og sørge for, at energidepoterne hele tiden er opfyldte. Spiser man fem gange dagligt, er det også realistisk, at man aldrig grovæder, for man er aldrig helt ekstremt sulten.

2) Guf løs af grøntsager

Det kommer nok ikke som nogen stor overraskelse, men det er rigtig godt at spise grøntsager, hvis man vil have en flad mave. Udskift de sædvanlige usunde snacks med grøntsager, og så er du godt på vej til at blive sommerklar.

3) Spis et par stykker frugt hver dag

Ofte glemmer man, hvor lækkert frugt kan være. Man skal ikke trylle meget, før frugt fungerer perfekt i en sund, men lækker dessert. Frugtsalat er et stensikkert hit, og du vinder meget ved at udskifte isdesserterne med lækre frugtdesserter.

4) Spis groft brød

Du har sikkert før hørt, at hvidt brød er lidt af en synder, når man vil tabe sig. Det er tomme kulhydrater og primært bestående af luft.

Du får dermed ikke energi eller nogen langvarig mæthedsfornemmelse, når du spiser hvidt brød. Det gør du til gengæld, når du spiser groft brød. Fuldkornsbrød smager lækkert og mætter rigtig godt.

5) Rodfrugter er godt for dig

Ovnstegte rodfrugter smager hamrende godt, og så er det tilmed rigtig godt for din mave. Rodfrugter indeholder ikke særligt mange kalorier. Til gengæld indeholder rodfrugter mange gode næringsstoffer.

6) Undgå alkohol

Alkohol er en ren kaloriebombe, der får fedtet til at sætte sig alle de forkerte steder. Derfor er det ikke særligt sundt for dig at hælde flere liter humørvand indenbords.

Hvis man er ung, kan det være rigtig svært at sige nej til alkohol. I givet fald anbefaler jeg, at man sørger for at dyrke motion de dage, hvor man skal drikke. Dette kompenserer lidt for det usunde, der følger med en bytur.

Sådan undgår du, at dine følelser styrer din kost Sådan undgår du, at dine følelser styrer din kost
Mad og følelser hænger, ihvertfald for mange, unægteligt sammen. Nogle spiser når de er stressede, andre når de er kede af det,…
4 Tips til en alkoholfri Januar 4 Tips til en alkoholfri Januar
Mange vælger at benytte årets første måned til at få en tiltrængt pause fra alt det alkohol, mange har indtaget i løbet af dece…
Hvilke træningshandsker skal jeg vælge? Hvilke træningshandsker skal jeg vælge?
Hvis din træning involverer vægtløftning og lignende, er det rart med et par træningshandsker. Det vil nemlig øge chanc…
Få motion ind i din hverdag – og tab dig Få motion ind i din hverdag – og tab dig
I januar går hele landet på en kollektiv slankekur. Sådan virker det i hvert fald, når alle magasiner belærer os om helt nye sl…
Få bedre kontrol over din mentale sundhed Få bedre kontrol over din mentale sundhed
I en hverdag præget af stress og jag kan det være svært at finde plads til at pleje sin mentale sundhed – og det går ud over bå…
Derfor skal du IKKE vand-faste Derfor skal du IKKE vand-faste
Du har sikkert hørt om den efterhånden famøse vandfaste, der efter sigende skulle være en form for mirakelkur, hvor man i løbet…