6 tips til sunde spisevaner

6 tips til sunde spisevaner

Vores kost har enormt stor betydning for vores kropsform. Hvis man lever af vingummier og chips, får man svært ved at komme til at ligne Heidi Klum til sommer. I denne artikel giver vi dig 6 kosttips, der kan hjælpe dig med at spise dig slank. Vores tips vedrører både råvarer og madvaner.

1) Spis fem gange dagligt

Langt de fleste mennesker spiser tre gange dagligt, men dette er faktisk ikke helt optimalt. Fem gange dagligt er bedre i forhold til at holde ens appetitregulering intakt og sørge for, at energidepoterne hele tiden er opfyldte. Spiser man fem gange dagligt, er det også realistisk, at man aldrig grovæder, for man er aldrig helt ekstremt sulten.

2) Guf løs af grøntsager

Det kommer nok ikke som nogen stor overraskelse, men det er rigtig godt at spise grøntsager, hvis man vil have en flad mave. Udskift de sædvanlige usunde snacks med grøntsager, og så er du godt på vej til at blive sommerklar.

3) Spis et par stykker frugt hver dag

Ofte glemmer man, hvor lækkert frugt kan være. Man skal ikke trylle meget, før frugt fungerer perfekt i en sund, men lækker dessert. Frugtsalat er et stensikkert hit, og du vinder meget ved at udskifte isdesserterne med lækre frugtdesserter.

4) Spis groft brød

Du har sikkert før hørt, at hvidt brød er lidt af en synder, når man vil tabe sig. Det er tomme kulhydrater og primært bestående af luft.

Du får dermed ikke energi eller nogen langvarig mæthedsfornemmelse, når du spiser hvidt brød. Det gør du til gengæld, når du spiser groft brød. Fuldkornsbrød smager lækkert og mætter rigtig godt.

5) Rodfrugter er godt for dig

Ovnstegte rodfrugter smager hamrende godt, og så er det tilmed rigtig godt for din mave. Rodfrugter indeholder ikke særligt mange kalorier. Til gengæld indeholder rodfrugter mange gode næringsstoffer.

6) Undgå alkohol

Alkohol er en ren kaloriebombe, der får fedtet til at sætte sig alle de forkerte steder. Derfor er det ikke særligt sundt for dig at hælde flere liter humørvand indenbords.

Hvis man er ung, kan det være rigtig svært at sige nej til alkohol. I givet fald anbefaler jeg, at man sørger for at dyrke motion de dage, hvor man skal drikke. Dette kompenserer lidt for det usunde, der følger med en bytur.

Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt
De fleste trendy diæter indeholder en liste med madvarer, man ikke må nærme sig, hvilket kan være alt fra bønner til fuldkorn o…
Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven
Fedt omkring maven og torsoen, også kaldet “øl-mave”, er ikke alene en kosmetologisk gene. Det kan også udgøre en reel…
Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund
Alkohol kan være sundt for sjælen. Mange videnskabelige undersøgelser viser også, at et glas vin eller øl om dagen kan have pos…
Sådan kan du gå dig slank Sådan kan du gå dig slank
Der er mange alternativer, når man vil cutte nogle af de ekstra kilo af på sidebenene. En af de nemmeste og mest behagelige me…
Er det sundt at skippe morgenmaden? Er det sundt at skippe morgenmaden?
Mange er af den opfattelse, at dem, der konsekvent spiser en sund og nærende morgenmad, er mindre tilbøjelige til at være overv…
5 typiske fejl ved vægttab 5 typiske fejl ved vægttab
At tabe sig kræver ikke blot, at man tilsidesætter tid og overskud til at træne. Det kræver også, at man foretager nogle gode o…