5 typiske fejl ved vægttab Billede: Pexels

5 typiske fejl ved vægttab

At tabe sig kræver ikke blot, at man tilsidesætter tid og overskud til at træne. Det kræver også, at man foretager nogle gode og fornuftige valg, når det kommer til ens kost. Problemet er bare, at der findes utallige dårlige trends og fejlinformationer omkring vægttab.

Det kan være ekstremt svært at navigere i og finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert.

1. Diæter med masser af fedt

Der findes efterhånden en masse, der mener, at en diæt med masser af fedt vil give et effektivt vægttab. Disse typer diæter lyder umiddelbart meget tiltalende for de fleste, men sandheden er også, at de kræver en fuldstændig eliminering af en masse slags mad.

Dette gør det svært at overholde i længden, hvilket er problematisk. For selvom du måske taber dig på kort sigt, vil det på længere sigt være svært at overholde, hvis du ikke ønsker, at det skal gå ud over dit sociale liv og generelle velvære.

2. For meget salat

Salat er både godt og sundt, og burde være en del af enhver varieret og sund kost. Inden du går amok i tá selv salatbaren, skal du huske på, at det er selve grøntsagerne, der er sunde for dig.

Hvis man topper sin salat med en masse brød croutoner, ost, peanuts og dressing, kan det lynhurtigt gå fra at være en sund og nærende salat til en decideret kaloriebombe.

Derfor bør din salat primært bestå af grøntsager og magert kød, kombineret med en enkelt topping, fx nødder. Herudover bør du holde igen med dressingen, der meget gerne må være light.

3. For lang tid mellem måltider

Du spiser muligvis morgenmad kl 7, hvorefter du skynder dig til træning før arbejdet begynder, hvor du også har travlt med alverdens ting. Før du ved af det, er klokken blevet 3, og du begynder for alvor at være sulten, og dit blodsukker begynder at være meget lavt.

At vente så længe i mellem måltider gør det sværere at styre mængden af mad, man spiser, samt at tage kloge valg i forhold til, hvilken slags mad man spiser.

Hvis du vil være sikker på at holde dit blodsukker nogenlunde stabilt, og dermed undgå dårlige valg, bør du sigte efter at spise et eller andet hver fjerde time. Dermed ikke sagt, at du skal spise et stort måltid hver fjerde time. Oftest er sunde snacks meget effektive til at holde sulten nede.

4. “Cheat Days”

Du bør aldrig føle dig så begrænset af den din diæt, at du føler et behov for en hel dags “normal kost” til at kompensere for hverdagens kost. “Cheat Days” medfører ofte en masse usunde måltider, der er ekstremt kalorierige, hvilket både giver dig en følelse af træthed og oppustethed, samtidig med, at mange oplever skyldfølelse bagefter.

5. Aldrig at give efter

Selvom det måske lyder som et ekstremt dårligt råd, kan det faktisk være en god ide at give efter for din trang til bestemte typer mad. Jo mere du begrænser dig selv fra at spise den type mad, du rent faktisk har lyst til, jo større er chancen for, at du kommer til at overdrive det på et tidspunkt.

Tak til iBob.dk
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe HP Blækpatroner.

Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt
De fleste trendy diæter indeholder en liste med madvarer, man ikke må nærme sig, hvilket kan være alt fra bønner til fuldkorn o…
Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven Derfor skal du tabe dit fedt rundt om maven
Fedt omkring maven og torsoen, også kaldet “øl-mave”, er ikke alene en kosmetologisk gene. Det kan også udgøre en reel…
Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund Undgå store mængder alkohol, når du skal holde dig sund
Alkohol kan være sundt for sjælen. Mange videnskabelige undersøgelser viser også, at et glas vin eller øl om dagen kan have pos…
Sådan kan du gå dig slank Sådan kan du gå dig slank
Der er mange alternativer, når man vil cutte nogle af de ekstra kilo af på sidebenene. En af de nemmeste og mest behagelige me…
Er det sundt at skippe morgenmaden? Er det sundt at skippe morgenmaden?
Mange er af den opfattelse, at dem, der konsekvent spiser en sund og nærende morgenmad, er mindre tilbøjelige til at være overv…
5 ting, du skal tilføje til din hverdag, hvis du vil tabe dig 5 ting, du skal tilføje til din hverdag, hvis du vil tabe dig
Når det kommer til vægttab, så er langt de fleste fuldstændig klar over, hvad de skal fjerne fra deres livsstil, såsom sukker, …