4 tips til langsom spisning & vægttab Billede: Canva

4 tips til langsom spisning & vægttab

Når man prøver at tabe sig, så er det en rigtig nyttig og effektiv ting at tælle kalorier og andre makrotal. Blandt andet ved hjælp at veje sin mad. Selvom disse strategier virker udmærket, så virker de endnu bedre, hvis man kombinerer det med bevidst spise strategi.

Hvis man er bevidst om sig selv, imens man spiser, så vil man langt nemmere mærke, hvornår man er mæt, hvad man har lyst til osv. Man vil ofte også sætte langt større pris på sin mad, hvis man er opmærksom og til stede i måltidet.

Spiser man langsomt og opmærksomt, så undgår man altså overspisning!

Mindful eating

Mindful eating er blevet lidt af et “buzzword”, der af mange blot bliver betragtet som et af nutidens påfund, der er blevet glemt og begravet i løbet af det næste års tid. Dog er intentionen bag mindful eating bestemt noget, der er værd at tage lære af.

Det fungerer sådan, at man er opmærksom på smagen og konsistensen af den mad, man spiser. Det behøver ikke være sådan en zen-oplevelse, der mest af alt minder om meditation. Det handler bare om at smage og mærke efter, når man spiser.

Tag pauser

Mange har den uvane, at de spiser deres måltid i løbet af meget få minutter. Selvom det ganske vidst ofte bare er et tegn på en sund appetit og sult, så er det en dårlig ide, hvis man gerne vil spise mindre.

Prøv istedet at tage en lille pause et par gange, hvor du lige får sunket maden ordentligt, lagt bestikket fra dig og drukket lidt vand.

Mindre forarbejdet mad

Har du nogensinde lagt mærke til, hvor lang tid det tager at spise 1000 kalorier i salat og magert kød, sammenlignet med en pizza? Hvis ikke, kan jeg afsløre at det tager noget længere tid, og man bliver noget mere mæt.

Pointen er, at du i langt højere grad bør prioritere mad, der ikke er forarbejdet for meget. Grøntsager, kød og rodfrugter for eksempel.

Husk samtalen

En god måde at strække sit måltid ud over længere tid, og samtidig gøre den mere hyggelig, er ved at føre en god og hyggelig samtale. Dette kræver selvfølgelig, at man har nogen at samtale med. Undgå for guds skyld at se fjernsyn, da det fjernes alt fokus fra maden.

Tak til Pro Rengøring
Vi takker Pro Rengøring for deres støttte til denne artikel. Pro Rengøring er en professionel og seriøs leverandør af erhvervsrengøring og rengøring.

5 gode “ketcherspil” til at tabe dig! Se dem HER 5 gode “ketcherspil” til at tabe dig! Se dem HER
Ketcherspil kan gavne din sundhed på mange overraskende måder. Mangler du nogle sjove alternativer til dine lowcut 2020…
4 “life-hacks” til Vægttab 4 “life-hacks” til Vægttab
Her i juletiden kan det være ekstra svært bare at holde vægten, og så godt som umuligt at tabe sig. December føles som en lang …
Påvirker søvn dit vægttab? Påvirker søvn dit vægttab?
Når man er i gang med et vægttab, vil man som ofte have stor fokus på kost og træning, hvilket man også bør. Men mange glemmer …