lowcut.dk

5 Smarte Smutveje Til At Få Kroppen I Strandform

Billede: Joshua Marrero
Udgivet d. 20.06.2019
Skrevet af: Redaktion

Allerede her midt i juni måned buldrer varmebølgerne ind over det danske sommerland, og flere af os har haft bar kasse og sandstrand i tankerne mere end én gang. Men er du så virkelig også helt klar til at smide T-shirten og hoppe i bølgen blå? Hvis ikke, så får du her 5 smarte smutveje til at få kroppen i strandform.

#1 Strukturer dine måltider

Du skal spise 3 hovedmåltider og 2 mellemmåltider i løbet af dagen. Gode mellemmåltider kan eksempelvis være gulerødder, en peberfrugt eller måske en lille portion skyr. Mærk selv efter og spis langsomt, så du mærker, når du er mæt. Faktisk er det de færreste, som holder op med at spise, når de ikke længere føler sig sultne.

Som huskeregel kan man sige, at der går omkring 20 minutter, inden mæthedsfornemmelsen indtræffer, så lad være med at stresse igennem et måltid. Du kan eventuelt prøve at stoppe, en smule før du føler dig mæt.

#2 Slip for den oppustede mave

Det er ikke så fedt at gå rundt i bar mave, hvis maven er meget oppustet, men dette kan faktisk undgås. Du skal bare ikke spise i store mængder og springe over ting som kålsalat, frugtsukker (svesker, rosiner, bananer, abrikoser), mælkeprodukter med laktose, meget fed mad, fibre og drikke med kulsyre.

#3 Få dig en spraytan

En af udfordringerne ved starten på strandsæsonen er, at man som oftest blegere end bleg inde under tøjet, og det kan være en smule angstprovokerende at vise frem. Men du bliver nødt til det, for ellers bliver du jo aldrig brun – medmindre du snyder lidt selvfølgelig...

Læg din gyldne kulør i et par professionelle hænder og book en spraytan hos din nærmeste klinik, før du skal på stranden. Så får du et flot og fejlfrit resultat uden streger og plamager. Farven holder typisk fem til 10 dage, men husk, at selvbrunet hud er lige så udsat over for solens skadelige Uv-stråler som en bleg hud.

#4 Spis dig til en gyldenbrun kulør

Jep, du læste rigtig! Du kan hjælpe din huds solbrune kulør på vej ved at indtage bestemte madvarer, der indeholder beta-caroten. Carotener er plantefarvestoffer, der lagres i huden, hvor de er med til at give kulør. Eksempelvis indeholder gulerødder meget beta-caroten og har faktisk også en beskyttende effekt på huden, når den udsættes for Uv-stråling. Derudover kan gulerødder være med til at bevare den eftertragtede kulør fra en tur i solen. Spis dog kun 50 gram om dagen, da et overdreven indtag kan give en gulsotsagtig kulør. Spis dem fedtholdige fødevarer som nødder, olie eller fed fisk, da carotenerne kræver fedt for at kunne blive optaget fra tarmen.

#5 Solbeskyttelse til både hud og hår

Du ved forhåbentlig, at du altid skal huske at bruge solcreme, men det er ikke kun din hud, som har behov for UV-beskyttelse i sommersolen – det har dit hår også. De varme og skrappe stråler virker udtørrende på manken og kan desuden ændre din hårfarve markant, hvilket jo specielt er ærgerligt, hvis du betaler i dyre domme for hårfarvning hos frisøren. Et brunt hår bliver gerne mere rødt, og blondiner risikerer at få et gulligt skær. Brug derfor også solbeskyttelsesprodukter til håret eller tag en cool cap på.

Med disse 5 smutveje burde du og din krop være helt klar til den kommende strandsæson. Er du allerede i den perfekte strandform, så beløn dig selv med en gave; dét har du uden tvivl fortjent. På https://gaveideer-til-ham.dk/ får du et væld af idéer til en rigtig god gave.