5 situationer, hvor du skal ignorere vægten Billede: Pexels

5 situationer, hvor du skal ignorere vægten

Der er meget delte meninger om, hvorvidt man bør veje sig dagligt, ugentligt eller noget helt tredje, hvis man forsøger at gennemføre et vægttab. Ikke desto mindre, er tallet på din badevægt bare et tal.

Selvom det uden tvivl er en god måde at følge dine fysiske fremskridt, så er det ikke nødvendigvis et retvisende billede, din badevægt viser. Der er nemlig mange fysiologiske ting, der ikke bliver afsløret på en persons vægt.

Derfor er det ikke altid en god ide at lægge for meget værdi i det tal, som så mange går så meget op i. Her er 5 situationer eller tidspunkter, hvor du ikke skal gå så meget op i, hvad tallet på badevægten viser.

1. Sent på aftenen

Du bør undgå at veje dig sent på aftenen eller dagen, simpelthen fordi, at din vægt er mest retvisende om morgenen, inden du har indtaget føde eller væske. Såfremt du har fået nok med væske og mad i løbet af dagen, vil din vægt være markant højere midt på dagen, hvilket i sig selv ikke er en dårlig ting.

Vil du have et retvisende tal, skal du altså veje dig som det første, når du vågner om morgenen.

2. Hvis du er forstoppet

Der kan være utroligt mange årsager til, at man bliver forstoppet. Dette kan for eksempel skyldes ændringer i dine sædvanlige rutiner eller medicinering.

Når du er forstoppet, vil din krop indeholde større mængder af afføring end normalt, hvilket øger din vægt. Ja, det lyder måske en smule ulækkert, men ikke desto mindre, er det fakta.

Hvis du ved, at du er forstoppet, skal du altså undgå at veje dig, såfremt du ønsker et retvisende tal.

3. Hvis du for nyligt er blevet mor

Du bør som vordende eller nybagt mor ikke være videre fokuseret på din vægt. Et stort fokus på vægten i disse situationer kan nemlig skabe angst, unødigt stress og øge din risiko for spiseforstyrrelser, hvilket både kan være skadeligt for mor og barns helbred.

I stedet for at have fokus på vægten, bør man i stedet have fokus på sit generelle velvære, hvor ting som en varieret kost, motion og rigeligt med hvile er langt vigtigere.

4. Hvis du har menstruation

Under din menstruationscyklus, vil din hormonelle niveau være ude af balance, hvilket kan resultere i en øget mængde af væske i kroppen. Dette betyder, at din vægt kan være steget uden du har taget på i fedt. Derfor bør du ignorere vægten i disse perioder.

5. Hvis det giver en negativ selvforståelse

En ting er, hvis man bruger et øget fokus på vægten til at skabe en sundere livsstil og fysisk tilstand igennem sunde vaner og livsstil. En anden ting er, hvis vægten bliver en konstant stress faktor, der påvirker dit mentale velvære negativt.

Nogle ser tallet, der til tider ikke vil være tilfredsstillende, hvilket får dem til at ty til usunde metoder til at tabe sig yderligere. Hvis du kan genkende dette mønster, bør du søge alternativer måder, hvorpå du kan måle og registrere dine fremskridt.

For eksempel ved hjælp af en logbog, hvor du noterer din kost og/eller motion.

Tak til Danish Skin Care
Tak til Danish Skin Care for deres støtte til udarbejdelsen af denne artikel. Danish Skin Care forhandler blandt andet produkter, der behandler talgknopper.

Her er vægttabs-tricket, der kun tager 15 minutter Her er vægttabs-tricket, der kun tager 15 minutter
Hvis du forsøger at tabe dig eller blot at opretholde en sund livsstil, kender du sikker til forskellige “quick-fix” kure, der …
3 grunde til at du tager på igen 3 grunde til at du tager på igen
Et vægttab kan til tider føles som lidt af en rutchebanetur. I starten taber man sig meget, er super engageret, holder kostplan…
5 råd og 10 fede fødevarer, der giver dig en flot og flad mave 5 råd og 10 fede fødevarer, der giver dig en flot og flad mave
Næppe findes der et mere universelt eftertragtet skønhedsideal i den moderne vestlige verden end en flad mave. Ikke alene er en…
Derfor kan du roligt spise ost Derfor kan du roligt spise ost
Ost indeholder meget fedt - og endda den mættede af slagsen. Alligevel kan du, ifølge de fleste forskere, roligt guffe …
Taber man sig på sin skiferie? Taber man sig på sin skiferie?
Hvis du har været på skiferie før, så ved du, at det er en ret hård omgang fysisk. Derfor er det også nærliggende at an…
Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt
De fleste trendy diæter indeholder en liste med madvarer, man ikke må nærme sig, hvilket kan være alt fra bønner til fuldkorn o…