lowcut.dk

4 Typiske Fælder, Der ødelægger Din Kur

Udgivet d. 14.05.2019
Skrevet af: Redaktion

Forestil dig dette: Du har arbejdet hårdt, tabt dig, og står nu tilbage med den vægt, du har drømt om. Alt er godt, ikke? Muligvis ikke. Det er nemlig overraskende svært at vedligeholde et vægttab.

I stedet for at spilde mange måneders kræfter og hårdt arbejde, så kan du komme rigtig langt, ved blot at undgå disse fire almindelige fælder, der får dig til at tage på igen.

En ultra striks diæt

Hurtige, synlige og effektive resultater gør muligvis, at du er motiveret til at overholde en ultra striks diæt. Så længe man ser resultater, kan man til dels holde ud at leve af salat, grøntsagssupper, og måltidserstatninger. Det mange glemmer er, at det også bliver hverdag igen.

På et tidspunkt vil man miste motivationen for at overholde den strikte diæt. Man begynder at spise mere løst, tager et stykke kage i ny og næ, og lige pludselig har man taget det hele på igen.

Man falder simpelthen tilbage i de gamle vaner, fordi den diæt, du har baseret dit vægttab på, simpelthen ikke er realistisk at overholde på den lange bane.

Misser træningen

Så snart du har tabt dig, og nået dit mål, så syntes du muligvis, at du fortjener en tiltrængt pause. Du kan også få en følelse af, at du ikke længere behøver at træne lige så intenst. Begge ting er meget farlige tankegange.

En pause på blot to uger kan medføre en stor reduktion i dit stofskifte, ligesom at du vil miste muskelmasse. Der skal altså ikke særlig meget stilstand til før, at det får meget negative konsekvenser.

Du bliver altså nødt til at opretholde din træning, hvis du også vil opretholde din vægt. Alternativt, skal du indtage færre kalorier. Dog er det bedst for kroppen, hvis du får trænet regelmæssigt.

Holder dig til samme træningsrutine

Selvom en tur på et løbebånd, hvor du løber 5 kilometer på 40 minutter, muligvis har hjulpet dig med at tabe dig, så betyder det ikke nødvendigvis, at det er nok til at vedligeholde vægten.

Hvis du fortsætter med den præcist samme træningsrutine, vil det ikke have den samme effekt som før. Du skal altså lave lidt justeringer i din træning, hvis du vil opretholde de gode resultater.

Du kan eksempelvis prøve at tilføje noget styrketræning til dit træningsprogram. Dette aktiverer nogle helt andre muskler, og øger selvsagt din muskelmasse. Dette er især godt for din forbrænding.

Dårlig søvn

Dårlig søvn gør det langt sværere at holde vægten. Dette skyldes, at søvnunderskud svækker din evne til at undgå ting som slik, sodavand, junkfood, chokolade osv. Dette skyldes, at din krop prøver at kompensere for dens træthed ved at spise mere sukker- og kalorierig mad.

Tak til Bevco
Ovenstående artikel er produceret med støtte fra Bevco, der er en af Danmarks førende online-forhandlere af spiritus. Hos Becvo finder du et bredt udvalg af alt fra Tequila og gin til øl og whisky.