lowcut.dk

4 Tips Til En Alkoholfri Januar

Billede: Pexels
Udgivet d. 17.01.2019
Skrevet af: Redaktion

Mange vælger at benytte årets første måned til at få en tiltrængt pause fra alt det alkohol, mange har indtaget i løbet af decemberens mange sociale sammenkomster.

Sædvanligvis, vil motivationen for at gå en hel måned uden en dråbe spiritus toppe omkring 1. januar, hvor det meste af landet ligger med en fæl hovedpine. Dog begynder hverdagen hurtigt at melde sig, og det samme vil trangen til et godt glas vin gøre.

Det kan altså være svært at gå hele januar, uden at drikke overhovedet, derfor får du nu 4 råd til, hvordan du øger dine chancer for at gennemføre en tørlagt måned.

1. Allier dig med en ven

Det er svært, især i Danmark, at undgå alkohol i en hel måned, uden aktivt at skulle sige “Nej, ellers tak”. Derfor kan du med fordel øge din motivation ved at samarbejde med en ven omkring projektet.

En god måde at gøre dette på er at benytte et godt gammeldags væddemål. I kan for eksempelvis vædde en middag eller måske endda en bytur. Gennemfører i begge, tager man bare turen alligevel, og deler regningen.

2. Suppler med virgin-drinks

Selvom man gerne vil undvære alkohollen, er det ikke ensbetydende med, at man ønsker at undvære en hyggelig aften på en bar med vennerne.

For ikke at virke alt for “kedelig”, kan du prøve at eksperimentere med virgin-cocktails, altså drinks, der ikke indeholder alkohol. Vær ikke bange for at lade bartenderen udfolde sin kreativitet!

3. Før- og efter billeder

Alkohol sætter sine spor på kroppen, både fysisk og psykisk. Udover at være en relativt heftig kaloriebombe, påvirker det også din søvn, hud og krop negativt.

Derfor er det interessant at dokumentere din udvikling i form af før- og efter billeder. Dette gøres helt lavpraktisk ved at tage et billede d. 1. januar, og endnu et d. 1. februar, og derefter sammenligne de to billeder.

Du vil højst sandsynligt kunne se en forskel.

4. Udregn de økonomiske fordele

Udover at være dårligt for helbredet, er alkohol også skidt for din pengepung. Især, hvis du er fan af dyre cocktails og vine. Derfor kan du med fordel lægge de penge til side, du normalvis ville have brugt på alkohol, og bruge dem på en omgang selvforkælelse.

Dette giver en stor portion ekstra motivation!