4 Tips til en alkoholfri Januar Billede: Pexels

4 Tips til en alkoholfri Januar

Mange vælger at benytte årets første måned til at få en tiltrængt pause fra alt det alkohol, mange har indtaget i løbet af decemberens mange sociale sammenkomster.

Sædvanligvis, vil motivationen for at gå en hel måned uden en dråbe spiritus toppe omkring 1. januar, hvor det meste af landet ligger med en fæl hovedpine. Dog begynder hverdagen hurtigt at melde sig, og det samme vil trangen til et godt glas vin gøre.

Det kan altså være svært at gå hele januar, uden at drikke overhovedet, derfor får du nu 4 råd til, hvordan du øger dine chancer for at gennemføre en tørlagt måned.

1. Allier dig med en ven

Det er svært, især i Danmark, at undgå alkohol i en hel måned, uden aktivt at skulle sige “Nej, ellers tak”. Derfor kan du med fordel øge din motivation ved at samarbejde med en ven omkring projektet.

En god måde at gøre dette på er at benytte et godt gammeldags væddemål. I kan for eksempelvis vædde en middag eller måske endda en bytur. Gennemfører i begge, tager man bare turen alligevel, og deler regningen.

2. Suppler med virgin-drinks

Selvom man gerne vil undvære alkohollen, er det ikke ensbetydende med, at man ønsker at undvære en hyggelig aften på en bar med vennerne.

For ikke at virke alt for “kedelig”, kan du prøve at eksperimentere med virgin-cocktails, altså drinks, der ikke indeholder alkohol. Vær ikke bange for at lade bartenderen udfolde sin kreativitet!

3. Før- og efter billeder

Alkohol sætter sine spor på kroppen, både fysisk og psykisk. Udover at være en relativt heftig kaloriebombe, påvirker det også din søvn, hud og krop negativt.

Derfor er det interessant at dokumentere din udvikling i form af før- og efter billeder. Dette gøres helt lavpraktisk ved at tage et billede d. 1. januar, og endnu et d. 1. februar, og derefter sammenligne de to billeder.

Du vil højst sandsynligt kunne se en forskel.

4. Udregn de økonomiske fordele

Udover at være dårligt for helbredet, er alkohol også skidt for din pengepung. Især, hvis du er fan af dyre cocktails og vine. Derfor kan du med fordel lægge de penge til side, du normalvis ville have brugt på alkohol, og bruge dem på en omgang selvforkælelse.

Dette giver en stor portion ekstra motivation!

Et sundere 2019 med simple ændringer Et sundere 2019 med simple ændringer
Sundhed er i dag en meget ’fluffy’ ting, som ingen rigtig efterhånden ved, hvad betyder. Sundhed kan være så mange ting…
Sådan undgår du, at dine følelser styrer din kost Sådan undgår du, at dine følelser styrer din kost
Mad og følelser hænger, ihvertfald for mange, unægteligt sammen. Nogle spiser når de er stressede, andre når de er kede af det,…
Hvilke træningshandsker skal jeg vælge? Hvilke træningshandsker skal jeg vælge?
Hvis din træning involverer vægtløftning og lignende, er det rart med et par træningshandsker. Det vil nemlig øge chanc…
Få motion ind i din hverdag – og tab dig Få motion ind i din hverdag – og tab dig
I januar går hele landet på en kollektiv slankekur. Sådan virker det i hvert fald, når alle magasiner belærer os om helt nye sl…
Få bedre kontrol over din mentale sundhed Få bedre kontrol over din mentale sundhed
I en hverdag præget af stress og jag kan det være svært at finde plads til at pleje sin mentale sundhed – og det går ud over bå…
Derfor skal du IKKE vand-faste Derfor skal du IKKE vand-faste
Du har sikkert hørt om den efterhånden famøse vandfaste, der efter sigende skulle være en form for mirakelkur, hvor man i løbet…