lowcut.dk

4 Tips Til At Kickstarte Dit Vægttab På Ferien

Billede: Canva
Udgivet d. 12.07.2019
Skrevet af: Redaktion

En ferie skal naturligvis være sjov, afslappende og afstressende. Disse tilstande kan være svære at opnå, hvis man lige er påbegyndt en livsstilsændring eller kur, der betyder sund mad og masser af motion. Når man er på ferie, kommer man næsten altid til at spise mere ude, ligge mere ved poolen, drikke flere drinks og læskedrikke, samt bruge mindre tid på motion.

Dog kan ferier, såfremt man gør det rigtigt, hjælpe dig godt på vej i dit vægttab. Her er fire gode råd til, hvordan du nyder din ferie, samtidig med at du tager nogle gode valg i forhold til dit fremtidige vægttab.

1. Juster dine forventninger

Det er vigtigt, at så vidt muligt undgår at fokusere for meget på vægten, når du er på ferie. For eksempel kan en ting som flyrejsen gøre dig mere opsvulmet, og dermed få dig til at veje mere for en stund. Herudover vil man naturligt drikke en masse væske, muligvis spise mere, og måske også motionere mindre.

Alt dette gør, at din vægt for en stund vil være højere. Derfor anbefaler vi, at du som minimum venter 3-4 dage efter du er kommet hjem før du begynder at veje dig igen. Alt andet vil blot være misvisende og demotiverende.

2. Tænk langsigtet

Selvom du skulle tage et par kilo på i løbet af din ferie, så vil det på den lange bane ikke være noget af større betydning. Især fordi, at langt størstedelen ofte vil være vægt i form af væske, der hurtigt forsvinder, når du kommer tilbage i dine sunde rutiner.

Det vigtige er bare at huske på, at en uges tid med mindre motion og mere usund mad ikke gør nogen forskel på den lange bane. Du kan derfor med ro i sindet nyde din ferie, uden at tænke på kalorier og løbeture hele tiden.

3. Prøv nye aktiviteter

Når du træner derhjemme, så følger du formentlig en form for rutine. Mange styrketræner for eksempel et par gange i ugen, kombineret med noget konditræning. Selvom disse rutiner sagtens kan give gode resultater, kan det med tiden blive en smule kedeligt og ensformigt.

Til sidst vil din krop også tilpasse sig, hvilket gør, at du ikke bliver udfordret i samme grad som tidligere.

En ferie er en oplagt lejlighed til at få afprøvet nogle andre former for træning. Mange hoteller har for eksempel tennisbaner, svømmebaner, badmintonbaner eller lignende. Du kan altså prøve en masse forskellige former for motion, som du måske kan benytte dig af derhjemme.

4. Skil dig af med dårlige tankegange

Når man er på en streng diæt derhjemme, så vil mange se deres ferie som en slags fripas for at spise alle de ting, man normalt ikke må. Dette er dog ikke en tankegang, der nødvendigvis gør noget godt for dig.

Du risikerer blot at få en masse skyldfølelse og negative følelser, du er kommet til at forbinde med usund mad. Derfor bør du, også på ferien, spiser med mådehold. Det giver langt det bedste mentale velvære.

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med avXperten. Hos avXperten finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: smartwatch. Vha. avXperten overlever denne hjemmeside.