4 ting man ikke snakker om efter et vægttab

4 ting man ikke snakker om efter et vægttab

Mange bruger en stor del af deres tid på at bekymre sig over deres vægt samt at komme af med den. Ligeledes forventer mange, at når man har tabt sig, vil det på magisk vis forvandle ens liv markant i en positiv retning.

Der er ingen tvivl om, at en sundere livsstil og krop kan gøre en verden til forskel for rigtig mange mennesker, men mange glemmer, at et vægttab langt fra er ensbetydende med, at resten af ens liv bliver markant bedre.

Disse 4 ting bliver ofte glemt eller fortiet i forbindelse med et vægttab:


1. Du bliver ikke altid gladere

Et studie, der involverede 1979 overvægtige personer, viste at dem, der tabte fem procent af deres kropsvægt, havde dobbelt så stor chance for at udvise symptomer på depression.

Det skal siges, at der ikke blev forsket i, hvad de bagvedliggende grunde til symptomerne var, men pointen er, at det er lige så vigtigt også at arbejde på ens psykologiske tilstand, hvis man også oplever udfordringer på den front.


2. Det løser ikke andre problemer

Mange forventer, at et større vægttab også vil resultere i, at problemer som stress, ægteskabelige problemer, dårligt selvværd, og dårlig trivsel på arbejdspladsen forsvinder.

Dette er dog langt fra tilfældet for alle. I stedet bør du sideløbende med din fysiske transformation være ærlig overfor dig selv og komme frem til, hvad det er problemerne skyldes, samt hvad der skal til for, at de løses.


3. Ydre forandring følges ikke altid med indre forandring

Selvom du oplever en stor forandring på dit fysiske ydre, vil du ikke nødvendigvis opleve samme forandring i din mentale tilstand. Mange oplever, på trods af større vægttab, at de stadig opfatter sig selv som overvægtige. Herudover ses det ofte, at folk, der har gennemgået et langt og stort vægttab, lever med en stor frygt for at tage på igen.

For at løse dette kan samtaler og terapi-behandling være yderst effektivt.


4. Du vil muligvis få uønsket opmærksomhed 

Hvis du opnår en bemærkelsesværdig fysisk forandring i forbindelse med en livsstilsændring, vil du næsten altid være sikker på at få opmærksomhed og kommentarer fra bekendte vedrørende dette. Ikke alle er komfortable med at få komplimenter og blive konfronteret direkte med dette. Omvendt kan opmærksomheden også udeblive, selvom man selv føler, man har forandret sig meget.

Et råd til dig, der ikke er komfortabel med kommentarer og opmærksomhed omkring din vægt, er at forberede dig ved at gøre op med dig selv, hvordan du vil respondere på disse kommentarer, så du er forberedt og ikke skal frygte spørgsmålet, hver gang du støder ind i bekendte, du ikke har set længe.

Kilde: https://journals.plos.org/plos...

Sådan undgår du, at dine følelser styrer din kost Sådan undgår du, at dine følelser styrer din kost
Mad og følelser hænger, ihvertfald for mange, unægteligt sammen. Nogle spiser når de er stressede, andre når de er kede af det,…
4 Tips til en alkoholfri Januar 4 Tips til en alkoholfri Januar
Mange vælger at benytte årets første måned til at få en tiltrængt pause fra alt det alkohol, mange har indtaget i løbet af dece…
Hvilke træningshandsker skal jeg vælge? Hvilke træningshandsker skal jeg vælge?
Hvis din træning involverer vægtløftning og lignende, er det rart med et par træningshandsker. Det vil nemlig øge chanc…
Få motion ind i din hverdag – og tab dig Få motion ind i din hverdag – og tab dig
I januar går hele landet på en kollektiv slankekur. Sådan virker det i hvert fald, når alle magasiner belærer os om helt nye sl…
Få bedre kontrol over din mentale sundhed Få bedre kontrol over din mentale sundhed
I en hverdag præget af stress og jag kan det være svært at finde plads til at pleje sin mentale sundhed – og det går ud over bå…
Derfor skal du IKKE vand-faste Derfor skal du IKKE vand-faste
Du har sikkert hørt om den efterhånden famøse vandfaste, der efter sigende skulle være en form for mirakelkur, hvor man i løbet…