lowcut.dk

4 Måder Til At Overkomme Et Stillestående Vægttab

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 23.04.2019
Skrevet af: Redaktion

Hvis du går med en følelse af, at din vægt går i stå omkring et bestemt punkt, ligegyldigt, hvor sundt du spiser, eller hvor meget du motionerer, så er det ikke nødvendigvis kun noget, du bilder dig ind.

Når man snakker vægttab, bliver dette fænomen oftest referreret til som “The Set Point Theory”. Teorien går kort sagt ud på, at din krop vil kæmpe for at holde sig over en bestemt vægt.

Det kan være ekstremt svært at komme over dette punkt, men det er heldigvis muligt. Du kan prøve disse metoder, der muligvis kan hjælpe dig til at komme over din stilstand.

Gå efter at tabe et kvart til et halvt kilo om ugen

Mange slankekure, der lover hurtige og effektive resultater, er ikke kun ubehagelige og uholdbare, de er simpelthen dømt til at give bagslag. Når du laver meget voldsomme og aggressive ændringer i din kost og motion, vil din krop kæmpe imod.

Derfor bør du gå efter at tabe dig stille og roligt ved at lave små ændringer af gangen. På den måde, vil din krop være mere tilbøjelig til at tage imod ændringerne, og dermed tabe sig.

Følg 5-10% reglen

Flere undersøgelser har vist, at det er enormt effektivt at sigte efter et vægttab på 5-10% af din kropsvægt af gangen. Dette skyldes, at man ved et vægttab, hvor man taber over 10% på en gang, trigger kroppen til at kæmpe imod, hvilket vil gøre det sværere at tabe sig.

Tab dig i faser

Denne metoder tager ganske vidst en del længere tid, til gengæld kan det vise sig at være en langt mere holdbar metode. Hvis du har et mål, der lyder på, at du vil tabe dig 15 kilo, kan du forsøge følgende:

Gå efter at tabe de første 7,5 kilo hurtigt og effektivt. Når du har opnået dette, skal du holde vægten i 3-4 måneder. Dette giver din mulighed for at komme sig efter et stressende vægttab, samtidig med at den bliver vant til den nye fysiske forfatning.

Efter et par måneders stilstand, kan du så begynde at tabe dig yderligere. Denne metode gør, at din krop er langt mere modtagelig over for vægttabet, samtidig med, at du reducerer risikoen for tilbagefald i din vægt.

Brug en kost-dagbog

Det har vist sig at være en ekstremt effektiv måde at tabe sig på, hvis man noterer ALT, hvad man indtager i løbet af dagen. Ved at overvåge din kost, og dermed også dine kalorier, kan du nemmere gennemskue om du spiser for meget. Samtidig er det langt nemmere at overskue om det mad du spiser er sundt.

Mange får eksempelvis ikke nok protein i deres kost, hvilket man kan opdage, hvis man noterer alt, hvad man spiser.

Tak til Pro Rengøring
Tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Pro Rengøring tilbyder professionel erhvervsrengøring i Kolding.