lowcut.dk

3 Grunde Til At Du Tager På Igen

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 15.04.2019
Skrevet af: Redaktion

Et vægttab kan til tider føles som lidt af en rutchebanetur. I starten taber man sig meget, er super engageret, holder kostplanen, får træner rigeligt osv. Efter lidt tid falder motivationen, og du slækker lidt på kosten og træningen, hvilket resulterer i at du igen tager det tabte på.

Her er tre grunde til, at du tager din tabte vægte på igen, samt hvordan du forhindrer det.

1. Du mister energi

Når du taber dig, vil din krop ofte prøve at kompensere for det ved at holde fast på alt den energi, den overhovedet kan. Dette kan gøre, at dit vægttab går lidt i stå. Samtidig vil din krop også forsøge at få dig til at indtage flere kalorier.

Løsningen: Når du føler dig sulten, skal du først prøve at drikke noget vand. Mange forveksler nemlig tørst med sult.

2. Du bruger den forkerte strategi

Hvis du påbegynder en meget ekstrem og restriktiv diæt, vil du ofte se resultater ret hurtigt. Udfordringen er bare, at det kan være tæt på umuligt at overholde kuren på den lange bane.

Så snart du ikke overholder den strenge kur, vil du hurtigt tage det tabte på igen.

Løsningen: Du bør frem for at påbegynde en striks og uholdbar kur, ændre dine vaner i en sundere retning. Det er vigtigt at du får en sundere livsstil, frem for en kortvarig kur.

3. Du fokuserer ikke på de rigtige problemer

Mange problemer med vægt og spisevaner, skyldes psykiske ting. I sådanne tilfælde, er det ikke nok at ændre sine fysiske vilkår. Hvis du for alvor vil komme problemet med livs, bør du også bearbejde de ting, der får dig til at spise forkert.

Løsningen: Vær opmærksom på, hvilket humør du er i, når du spiser forkert eller usundt. Hvis der er en sammenhæng mellem dårligt humør, stress eller lignende, og indtag af usund mad, bør du måske starte med at løse de psykiske udfordringer, frem for de fysiske.