lowcut.dk

5 Råd Og 10 Fede Fødevarer, Der Giver Dig En Flot Og Flad Mave

Udgivet d. 03.04.2019
Skrevet af: Redaktion

Næppe findes der et mere universelt eftertragtet skønhedsideal i den moderne vestlige verden end en flad mave. Ikke alene er en en flad mave socialt normativt meget attraktivt, men konnoterer også sundhed og ungdommelighed. Derfor har rigtig mange af også forsøgt at jage topmaven bort - nogle med mere held end andre.

Er du en af dem, der ikke er nået helt i mål med projektet endnu, så læs med videre her, hvor vi giver de 5 råd og hele 10 fede fødevarer, der hjælper dig med at få en flot og flad mave.

#1 Spis langsomt

Dette er faktisk helt centralt, for hvis du spiser hurtigt og, ligesom nogle, nærmest sluger din mad, så kommer du stensikkert også til at spise alt for meget. Du skal spise langsom og tygge maden ordenligt, for ellers bliver mæthedssignalet fra maven til hjernen sendt alt for sent. Fejlen er ofte, at maden er for blød og ikke indeholder de mange kostfibre, som er så gode for dig. Spis derfor grov mad med mange kostfibre og spis den langsomt.

#2 Drik vand

Dine tørst- og mæthedssignaler bliver registreret samme sted i hjernen, hvorfor du tit og ofte kan forveksle netop de to signal. Drik derfor meget, for når du er tørstig øges din appetit på mad også, og får dig til at spise på tidspunkter, hvor du måske egentlig bare var tørstig.

#3 Sov godt

Det handler om både at få nok søvn og god søvn, da dette har en enorm indvirken på sult i sidste ende. Hvis du over længere tid ikke sover godt nok og længe nok, vil det påvirke din hormonbalance og i samme ombæring din appetit, som øges især efter hurtige kulhydrater, som sætter sig på maven.

#4 Bevæg dig

Dette råd er du nok allerede bekendt med, da det er logik for burhøns, at de ekstra kalorier, som har sat sig på maven, skal forbrændes. Dette gør du ved at være fysisk aktiv. Det kan både være via løbe- eller gåture, styrketræning eller andet - så længe du er aktiv, skal det nok give noget Det er så enkelt. Spiser du mere, end du har brug for, ryger de ekstra kalorier på depot. Spiser du for meget i en længere periode, bliver den overskydende mad lagret som fedt. Derfor er det så vigtigt, at du er fysisk aktiv, bevæger dig og dyrker noget motion og dermed brænder nogle kalorier af.

#5 Styrk fordøjelsen

Har du ikke en god fordøjelse og er din mave i ubalance, så har højst sandsynligt heller ikke en flad mave. Din fordøjelse er en afspejling af, hvordan du lever, så er den dårlig og uregelmæssig, så lever du ikke sundt nok. Det er et problem, fordi en dårlig fordøjelse kan øge appetitten og dermed også deponeringen af fedt på maven.

10 fede fødevarer, der giver dig en flad mave

Det lyder måske kontraproduktivt, men den er god nok - den rigtige form for fedt kan fjerne mavefedt. Fedt bliver siddende på maven, fordi du spiser den forkerte slags - f.eks. mælkefedt, margarine og fedt fra konventionelt fodrede dyr. Du skal i stedet spise tilstrækkelig med monoumættet fedt via f.eks. olivenolie eller mandler, da dette øger din insulinfølsomhed. Jo bedre din insulinfølsomhed er, jo mindre fedt lagrer du på maven. Det monoumættede fedt fjerner faktisk mavefedt, og du kan derfor med fordel spise minimum 25 gram om dagen for at øge din insulinfølsomhed. På samme tid kan du også minimere madvarer med mange kulhydrater såsom sukker, kager, slik, hvidt brød, hvid pasta og hvide ris.

Herunder kommer listen med 10 fede og sunde fødevarer, der støvsuger dit mavefedt.

Tak for hjælpen

Denne artikel er lavet med støtte fra horsens24.dk, der bringer dig alle de spændende lokale nyheder fra Horsens og omegn. Tak for hjælpen!