5 råd og 10 fede fødevarer, der giver dig en flot og flad mave Billede: picjumbo.com

5 råd og 10 fede fødevarer, der giver dig en flot og flad mave

Næppe findes der et mere universelt eftertragtet skønhedsideal i den moderne vestlige verden end en flad mave. Ikke alene er en en flad mave socialt normativt meget attraktivt, men konnoterer også sundhed og ungdommelighed. Derfor har rigtig mange af også forsøgt at jage topmaven bort - nogle med mere held end andre.

Er du en af dem, der ikke er nået helt i mål med projektet endnu, så læs med videre her, hvor vi giver de 5 råd og hele 10 fede fødevarer, der hjælper dig med at få en flot og flad mave.

#1 Spis langsomt

Dette er faktisk helt centralt, for hvis du spiser hurtigt og, ligesom nogle, nærmest sluger din mad, så kommer du stensikkert også til at spise alt for meget. Du skal spise langsom og tygge maden ordenligt, for ellers bliver mæthedssignalet fra maven til hjernen sendt alt for sent. Fejlen er ofte, at maden er for blød og ikke indeholder de mange kostfibre, som er så gode for dig. Spis derfor grov mad med mange kostfibre og spis den langsomt.

#2 Drik vand

Dine tørst- og mæthedssignaler bliver registreret samme sted i hjernen, hvorfor du tit og ofte kan forveksle netop de to signal. Drik derfor meget, for når du er tørstig øges din appetit på mad også, og får dig til at spise på tidspunkter, hvor du måske egentlig bare var tørstig.

#3 Sov godt

Det handler om både at få nok søvn og god søvn, da dette har en enorm indvirken på sult i sidste ende. Hvis du over længere tid ikke sover godt nok og længe nok, vil det påvirke din hormonbalance og i samme ombæring din appetit, som øges især efter hurtige kulhydrater, som sætter sig på maven.

#4 Bevæg dig

Dette råd er du nok allerede bekendt med, da det er logik for burhøns, at de ekstra kalorier, som har sat sig på maven, skal forbrændes. Dette gør du ved at være fysisk aktiv. Det kan både være via løbe- eller gåture, styrketræning eller andet - så længe du er aktiv, skal det nok give noget Det er så enkelt. Spiser du mere, end du har brug for, ryger de ekstra kalorier på depot. Spiser du for meget i en længere periode, bliver den overskydende mad lagret som fedt. Derfor er det så vigtigt, at du er fysisk aktiv, bevæger dig og dyrker noget motion og dermed brænder nogle kalorier af.

#5 Styrk fordøjelsen

Har du ikke en god fordøjelse og er din mave i ubalance, så har højst sandsynligt heller ikke en flad mave. Din fordøjelse er en afspejling af, hvordan du lever, så er den dårlig og uregelmæssig, så lever du ikke sundt nok. Det er et problem, fordi en dårlig fordøjelse kan øge appetitten og dermed også deponeringen af fedt på maven.

10 fede fødevarer, der giver dig en flad mave

Det lyder måske kontraproduktivt, men den er god nok - den rigtige form for fedt kan fjerne mavefedt. Fedt bliver siddende på maven, fordi du spiser den forkerte slags - f.eks. mælkefedt, margarine og fedt fra konventionelt fodrede dyr. Du skal i stedet spise tilstrækkelig med monoumættet fedt via f.eks. olivenolie eller mandler, da dette øger din insulinfølsomhed. Jo bedre din insulinfølsomhed er, jo mindre fedt lagrer du på maven. Det monoumættede fedt fjerner faktisk mavefedt, og du kan derfor med fordel spise minimum 25 gram om dagen for at øge din insulinfølsomhed. På samme tid kan du også minimere madvarer med mange kulhydrater såsom sukker, kager, slik, hvidt brød, hvid pasta og hvide ris.

Herunder kommer listen med 10 fede og sunde fødevarer, der støvsuger dit mavefedt.

  • Olivenolie
  • Rapsolie
  • Mayonnaise (fuldfed lavet på rapsolie)
  • Hasselnødder
  • Torskelever
  • Mandler
  • Peanutbutter
  • Avokado
  • Hellefisk
  • Cashewnødder

Tak for hjælpen

Denne artikel er lavet med støtte fra horsens24.dk, der bringer dig alle de spændende lokale nyheder fra Horsens og omegn. Tak for hjælpen!

Her er vægttabs-tricket, der kun tager 15 minutter Her er vægttabs-tricket, der kun tager 15 minutter
Hvis du forsøger at tabe dig eller blot at opretholde en sund livsstil, kender du sikker til forskellige “quick-fix” kure, der …
3 grunde til at du tager på igen 3 grunde til at du tager på igen
Et vægttab kan til tider føles som lidt af en rutchebanetur. I starten taber man sig meget, er super engageret, holder kostplan…
Derfor kan du roligt spise ost Derfor kan du roligt spise ost
Ost indeholder meget fedt - og endda den mættede af slagsen. Alligevel kan du, ifølge de fleste forskere, roligt guffe …
Taber man sig på sin skiferie? Taber man sig på sin skiferie?
Hvis du har været på skiferie før, så ved du, at det er en ret hård omgang fysisk. Derfor er det også nærliggende at an…
5 situationer, hvor du skal ignorere vægten 5 situationer, hvor du skal ignorere vægten
Der er meget delte meninger om, hvorvidt man bør veje sig dagligt, ugentligt eller noget helt tredje, hvis man forsøger at genn…
Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt Seks super sunde fødevarer, du bør spise regelmæssigt
De fleste trendy diæter indeholder en liste med madvarer, man ikke må nærme sig, hvilket kan være alt fra bønner til fuldkorn o…