5 råd til en budgetvenlig kur Billede: Canva

5 råd til en budgetvenlig kur

Når man starter på en ny kur, så kan det umiddelbart virke som lidt af en jungle af fødevarer, som man ikke normalt køber eller har på lager. I den forbindelse kan det ligeledes virke som en dyr fornøjelse at begynde på en livsstilsændring.

En ny livsstil behøver heldigvis ikke betyde, at du skal til at bruge flere penge på mad end du plejer. Det vigtigste er bare, at du er skarp på, hvilke varer, der har størst indvirkning på dit vægttab, og så prioritere at købe disse varer.

1. Prioriter “rigtig” mad

Undgå at købe dig fattig i kosttilskud, måltidserstatninger og proteinbarer. Sund og frisk mad, såsom kød, fisk og grøntsager, er præcist lige så nærende, hvis ikke mere, som alle former for kosttilskud. Og så er det billigere! Derfor bør du prioriterer at købe “rigtig” mad.

2. Lav din mad selv

Det er dyrt at spise ude. Næsten ligegyldigt, hvor du går hen og spiser, så vil det næsten altid være en del billigere at købe og tilberede maden selv. Ved at gøre dette kan du både lave måltidet sundt og billigt.

3. Forbered dine snacks

Man kan lynhurtigt komme til at bruge en del penge på snacks i løbet af måneden. En 10’er her og der går jo ingenting, vel? Desværre render de mange småbeløb op i en del penge til sidst. Man kan altså spare en del på at købe sine snacks i dagligvarebutikkerne, frem for kantiner, kiosker osv.

4. Budgetvenlige proteiner

Protein er en vigtig del af enhver kur, men proteiner er også en af de dyreste ting, man kan købe. Mange vælger nemlig at få deres proteiner igennem kød og fisk. Hvis man køber ind i store mængder, fx store pakker med flere kilo kød, så kan man spare en del. Dette kræver blot, at man laver store portioner og fryser det ned, man ikke skal bruge med det samme.

5. Udnyt krydderierne

Man kan gøre en ret, der består af meget simple råvarer, til en god smagsoplevelse ved at udnytte de krydderier, man har i huset. Det er en god ide at prøve sig frem, hvis man ikke er vant til at bruge en masse krydderier.

9 tips til at holde styr på appetitten over sommeren 9 tips til at holde styr på appetitten over sommeren
Sommer. Sæsonen for afslapning, udendørsaktiviteter, strandture og lange gåture i aftensolen. Sommeren betyder også, at rigtig …
4 tips til at kickstarte dit vægttab på ferien 4 tips til at kickstarte dit vægttab på ferien
En ferie skal naturligvis være sjov, afslappende og afstressende. Disse tilstande kan være svære at opnå, hvis man lige er påbe…
4 sunde lifehacks til den travle hverdag 4 sunde lifehacks til den travle hverdag
Sundheds- og velvære vaner kan være svære at holde og følge op på, når man har en tætpakket kalender, hvor både rejser og socia…