lowcut.dk

4 Sunde Lifehacks Til Den Travle Hverdag

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 27.06.2019
Skrevet af: Redaktion

Sundheds- og velvære vaner kan være svære at holde og følge op på, når man har en tætpakket kalender, hvor både rejser og sociale arrangementer fylder en del. Man bliver nemt fristet til at tage nogle hurtige og usunde løsninger, hvis man har travlt eller er træt.

Dog betyder det, at man har travlt, ikke at man partout skal spise usundt, tværtimod. Faktisk er det yderst gavnligt for dit velvære at føre en sund tilværelse, hvis du også har en travl tilværelse. Her er fire gode lifehacks til en sund og travl hverdag.

Gør det nemt ved at forberede din mad

Konceptet med at forberede sin mad behøver ikke være ensbetydende med kedelige rutiner og ensformige måltider. Det betyder i bund og grund bare, at man er forudseende. Man kan også bruge det til at planlægge og forberede, når man har god tid, så man sparer en masse tid, når man ikke har så god tid. På den måde hænger det hele bare bedre sammen.

Det første du kan gøre er at undersøge, hvilke ingredienser du har på forhånd, der skal bruges. Herefter kan du finde opskrifter, hvor disse ingredienser indgår. For at gøre det endnu nemmere, kan du bruge forskellige opskrifter, der alle indeholder flere af de samme ingredienser.

Det såkaldte “meal prepping” kan også være noget så banalt, som at hakke en masse grøntsager. Det handler i bund og grund bare om at give sig selv de bedste betingelser for at have en sund hverdag.

Vær opmærksom på, hvad din mad gør ved dig

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan din mad får dig til at føle. Dette gælder både fysisk og psykisk. Ofte vil man opleve at man den sunde mad både skaber mere fysisk og psykisk velvære i længden, hvorimod de usunde løsninger skaber en kortvarig lykkefølelse, der til gengæld giver din ustabilt blodsukker, der ofte resulterer i fysisk ubehag.

Prioriter din søvn

Søvn er en vital del af et godt helbred. Utilstrækkelige mængder af søvn har både en negativ effekt på dit energiniveau, din motivation til at motionere, din koncentrationsevne og appetit. Dette skyldes primært, at din hormonbalance kommer i ubalance af den manglende søvn.

Dette kan heldigvis alt sammen undgås ved at have en fast sengetid og generelt prioritere sin søvn højt.

Find sociale fællesskaber gennem motion

Motion kan både give dig fornyet energi og bed søvnkvalitet. Hvis det at dyrke motion ikke kommer naturligt til dig, og du langt fra nyder det, er det ofte håbløst at forcere det. I stedet bør du prøve alternative motionsformer, hvor du også får et element af fællesskab indover.

Dette kan for eksempel ske ved at melde dig ind i en løbeklub, gåklub, spille holdsport, eller måske bare deltage i den samme spinningstime, hvor mange vil være gengangere.

Tak til Mondo Kaos
Vi takker Mondo Kaos for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe vintage kjoler.